Piilottaminen

Kätköjen piilottaminen muiden geokätköilijöiden iloksi on hauskaa ja palkitsevaa. Monelle kätköjen piilottaminen on jopa geokätköilyn paras puoli. Ennen ensimmäisen kätkön tekemistä on kuitenkin syytä tutustua ohjeisiin huolella ja miettiä oma kätköidea tarkoin. Geokätkön ei tarvitse olla täydellinen, mutta valitettavan moni aloittelija tekee alkuinnostuksessaan huonosti suunnitellun kätkön, joka ei välttämättä ole kovin pitkäikäinen tai edes Geocaching.com:n ohjesääntöjen mukainen.

Ennen ensimmäisen geokätkön piilottamista voi olla hyvä idea hakea joitain kymmeniä kätköjä. Kun saat hieman kokemusta, niin tiedät paremmin minkälaisista kätköistä itse pidät ja opit arvioimaan kätkön vaikeus- ja maastoasteen paremmin. Tekemällä geokätkön hyvin heti alusta asti säästät lisäksi omia vaivojasi, kun et heti joudu huoltamaan omaa kätköäsi.

9 kommenttia artikkelille “Piilottaminen”

 1. Veera Ala-Honkola

  Hei! Minä olen jo miettinyt jo pitkään, että haluisin tehdä kätkön, mutta pystyykö jollain muulla kuin GBC-laitteella ottaa koordinaatit kun katoin niin GBC-laitteet maksaa tosi paljon. Vai onko mahdollista ottaa puhelimella koordinaatit?

  Vastaa
 2. Patrik

  Mietin vain, että sallitaanko geokätköjen piilottaminen julkisiin rakennuksiin kuten kirjastoon?

  Vastaa
 3. Veronika Laczkó

  Hei,
  Mikä on koordinaatimuoto, joka käy geökätkön piilottamiseen. (Eli mikä projektiomuodon mukainen?)
  Itselleni on bigeope käyttäjätunnus. Olen opettaja Kivijärven kunnalla, luontokerholaisten kanssa piillottaisimme kätköjä. Mittasin koordinaatit maastokartta sovelluksella, mutta koordinaatiformaatit eivät sopinut kätkön piillottamiseen…
  T. Veronika

  Vastaa
  • Geokätköt.fi

   Hei,
   Geokätköilyssä käytetään WGS84-koordinaattijärjestelmää ja koordinaattien esitysmuotona on yleensä asteet, minuutit ja minuutin desimaalit.

   Vastaa

Kirjoita kommentti

 • (will not be published)