Saturaatiotarkastus

Saturaatiolla viitataan geokätköilyn ohjesääntöjen vaatimaan 161 metrin (0,1 mailin) etäisyyteen purkkien välillä. Säännön tarkoituksena on estää liian monen geokätkön kasautuminen pienelle alueelle.

Tavallisten geokätköjen sijainnit näet itse suoraan kartalta ja kätkön luontilomakekin varoittaa, jos kätkösi on liian lähellä jo julkaistua peruskätkö. Lähellä voi kuitenkin olla esimerkiksi mysteeri- tai multikätkön etappi, jota ei suoraan kartalta näe. Kaikki geokätköjen maastoon piilotetut asiat vaativat ympärilleen 161 metrin etäisyyden muihin kätköihin.

Kätkötarkastajasi pyytää sinua siirtämään kätkön jos lähellä on toinen kätkö. Jos piilottaminen työlästä esimerkiksi juuri tiettyyn paikkaan suunnitellun naamioinnin takia, voit tehdä etukäteen saturaatiotarkastuksen ja varmistua että paikka on vapaa.

Saturaatiotarkastuksen tekeminen

Käy ensin maastossa valitsemassa sopiva paikka ja mittaa sen koordinaatit huolellisesti GPS:llä. Sopiva paikka on välillä metreistä kiinni, joten koordinaatit on heti syytä mitata mahdollisimman tarkasti.

Saturaatiotarkastusta varten sinun pitää luoda uusi kätkösivu pohjaksi. Laita kätkön sijainniksi piste, jonka haluat tarkistuttaa. Mysteerin tai multin tapauksessa voit laittaa tarkistettavan pisteen myös reittipisteenä, mutta varmista että piste on merkitty fyysiseksi pisteeksi. Kätkösivun tekemisessä voit noudattaa normaalia ohjetta, mutta merkitse kätkö selkeästi saturaatiotarkastukseksi laittamalla sen nimeksi “SATURAATIOTARKASTUS”. Lähetä kätkösivu tarkastusjonoon. Vapaaehtoiset kätkötarkastajat tarkistavat paikan ehtiessään ja poistavat kätkön jonosta kommentin kera.

Voit käyttää saturaatiotarkastuspohjaa varsinaisen kätkökuvauksen tekemisessä. Kun geokätkösi on paikallaan ja kaikki muutenkin valmista, voit palauttaa kätkösivun tarkastusjonoon. Muista poistaa kaikki saturaatiotarkastus-tekstit, kun haluat kätkön oikeasti julkaistavaksi.

Yksi kommentti artikkelille “Saturaatiotarkastus”

  1. Bow more

    Ensikertalaiselle mysteerin saturaatiotarkastus ei ole ihan selvä. “Mysteerin tai multin tapauksessa voit laittaa tarkistettavan pisteen myös reittipisteenä, mutta varmista että piste on merkitty fyysiseksi pisteeksi.”
    Taisin laittaa menemään ilman erikoistoimenpiteitä. Tarkastajat eivät ehkä näe loppupistettä?
    Systeemini ovat myös englanniksi… No palautetta tullee tarpeen mukaan.

    Vastaa

Kirjoita kommentti

  • (will not be published)