Tapahtuman järjestäminen

Geokätköilytapahtuma, eli miitti, on hauska tapa tutustua muihin harrastajiin ja viettää aikaa yhdessä. Kuka tahansa voi helposti järjestää geokätköilytapahtuman, eikä se edes vaadi kovin paljoa vaivannäköä. Tapahtuman järjestäminen sopii myös aloittelevalle geokätköilijälle, sillä miitissä saat varmasti hyviä vinkkejä uuteen harrastukseen ja löydät kavereita geokätköilyyn.

Paikka

Ensin sinun täytyy keksiä sopiva paikka tapahtumalle. Paikkaan ei liity mitään vaatimuksia, mutta nuotiopaikka ja sateensuoja ovat mukavia ominaisuuksia. Monet tapahtumat järjestetään laavuilla, kodilla ja muilla vastaavilla paikoilla, mutta on tapahtumia järjestetty mm. raitiovaunussakin. Tapahtuman voi järjestää myös kahvilassa tai ravintolassa, mutta yritystä ei saa mainostaa liikaa tapahtuman kuvauksessa.

Selvitä tapahtumapaikan koordinaatit, tarvitset ne kätkökuvausta varten.

Ajankohta

Viikonloput ovat yleensä paras aika järjestää tapahtuma, koska silloin mahdollisimman monella on aikaa tulla paikalle. Arkipäivisinkin paikalle tulee varmasti väkeä jos idea on kiinnostava, mutta kävijät ovat todennäköisemmin lähiseuduilta.

Muista että tapahtuma täytyy ilmoittaa Geocaching.com -sivulle vähintään kaksi viikkoa ennen tapahtuman ajankohtaa. Tapahtumaa ei yleensä voi ilmoittaa yli kolmen kuukauden päähän.

Tarkoitus

Kätköilytapahtumalla pitäisi ohjesääntöjen mukaan olla aina jokin tarkoitus. Geokätköilijöiden kokoaminen hakemaan paikallisia kätköjä ei ole riittävä syy tapahtumalle, mutta esimerkiksi makkaran paisto, kokemusten vaihto ja rento yhdessäolo ovat.

Lokikirja

Tapahtumalla ei ole pakko olla lokikirjaa, mutta siitä on mukava katsoa ketkä paikalla kävivät. Lokikirjaksi kelpaa mikä tahansa vihko tai paperi. Monissa tapahtumissa kiertää travel bug -laatoilla varustettuja lokikirjoja. Kiertävät lokikirjat siirtyvät tapahtumasta toiseen geokätköilijöiden mukana tai siten, että edellisen tapahtuman järjestäjä postittaa ne seuraavalle.

Kätkökuvaus

Tapahtumakätköt lisätään Geocaching.com-sivulle kuten muutkin kätköt. Kirjoita kätkökuvaukseen mistä tapahtumassa on kyse ja ilmoita selkeästi tapahtuman alkamis- ja päättymisaika sekä muut tarpeelliset tiedot.

2 kommenttia artikkelille “Tapahtuman järjestäminen”

Kirjoita kommentti

  • (will not be published)