Kätkötarkastajat

Vapaaehtoiset kätkötarkastajat ovat kokeneita geokätköilyn harrastajia, jotka toimivat Geocaching.com:n apuna kätköjen julkaisemisessa. Kätkötarkastajat katselmoivat julkaistavat kätköt kätkökuvauksen tietojen perusteella ja arvioivat ovatko ne ohjesääntöjen mukaisia.

Kätkötarkastajat eivät käy tarkastamassa kätköjä maastossa. Se olisi vapaaehtoistyönä mahdoton urakka.

Suomalaiset kätkötarkastajat

Suomessa toimii tällä hetkellä seitsemän vapaaehtoista kätkötarkastajaa. Kätkötarkastajiin saa tarvittaessa yhteyden heidän profiilienssa kautta.

Aiemmin tarkastajana toimivat myös Reviewer Niatpac Nagrom, Finnish Geocache Reviewer III, FGR4, El-ahrairah, FGR 5, reViewmaster ja Stratowius.

Kätkötarkastajien valinta

Geokätkötarkastajaksi ei voi suoraan hakeutua, vaan Geocaching HQ pyytää tarvittaessa vapaaehtoisia tehtävään. Sopivat ehdokkaat Geocaching HQ valitsee yhteistyössä kotimaisten tarkastajien kanssa ja lopullisessa valinnassa on apuna koko kansainvälinen tarkastajayhteisö.

Tarkastajaksi mielivän geokätköilijän kannattaa tutustua Geocaching.com:n aihetta käsittelevään ohjesivuun.

4 kommenttia artikkelille “Kätkötarkastajat”

 1. Satu

  Poistatteko kätkön Nurmijärven vanhan ampumaradan paikalta. Ohjeena jättää auto Iivarintielle. Kätkö on talousmetsässä ja alle 50m päässä 2:sta muusta. Kätkölle mennään keväällä hakatun ja nyt itävän siemenpuu taimiston läpi. Auton jättäminen yksityistielle estää täysin työkoneilla kulun kun tieoikeus tilalta on vain sinne minne autot jätetään. Ja autoja on parkissa lähes koko ajan. Lisäliittymästä ei pääse kuin alaspäin kuorman tai lisälaitteiden kanssa. Lisäksi ihmiset juoksevat ympäri tontti alueita kun eivät löydä kätkölle.

  Vastaa
 2. Riitta Mämmi

  Vahingossa arkistoin kätkön kun piti vaan hyllyttää. Miten saan yhteyden sen tarkastajaan että saisin muutettua statuksen?

  Vastaa
  • Geokätköt.fi

   Nykyiset tarkastajat kutsuvat tarvittaessa uusia tarkastajia. Valinta tapahtuu yhteistyössä Groundspeakin ja kansainvälisen tarkastajayhteisön kanssa. Paras tapa tulla huomatuksi on olla aktiivinen kätköily-yhteisössä ja kehittämällä omia taitoja. Lisätietoja löydät Geocaching.com:n Help Centeristä.

   Vastaa

Kirjoita kommentti

 • (will not be published)