Puun vanhentaminen

Jos käytät kätkösi naamioinnissa tuoretta puuta, huomaat pian sen erottuvan selkeästi ympäristöstään, elleivät ympäristönkin puurakenteet ole aivan tuoretta vaaleaa puuta. Ajan saatossa puu tummenee, mutta siinä kestää jonkin aikaa. Puun voi kuitenkin vanhentaa jopa muutamassa päivässä kotona.

Avain puun vanhentamiseen on rautasulfaatti. Puun pinnalle levitetty rautasulfaatti reagoi kemiallisesti auringonvalon kanssa ja aiheuttaa puun pinnan keloontumisen. Puusta tulee muutamassa päivässä harmaata. Rautasulfaatti myös tappaa bakteerit ja estää puun homehtumista.

Rautasulfaattia löytyy hyvin varustelluista rauta- tai maalikaupoista. Rautasulfaatti voi olla myynnissä myös nimillä rautavithrilli, puunpatinasuola tai ferrosulfaatti.

Rautasulfaatin käyttö

Rautasulfaatti on haitallista nieltynä ja se ärsyttää silmiä, ihoa ja hengityselimiä. Käytä asianmukaisia suojavarusteita kun käsittelet rautasulfaattia! Ei lasten ulottuville!

Sekoita vähän rautasulfaattia kuumaan veteen ja sivele liuosta tasaisesti puun pinnalle. Kun puuosa on kauttaaltaan käsitelty, aseta se muutamaksi päiväksi auringonvaloon ja sen pitäisi alkaa harmaantumaan.

Kirjoita kommentti

  • (will not be published)