Kätkön sisältö

Geokätkön sisältöä ei ole määritelty tarkasti säännöillä. Ainoa vaatimus on, että kätköstä löytyy lokikirja, johon käynnit kirjataan sekä kätkötiedote, jossa kerrotaan lyhyesti harrastuksesta siltä varalta että joku ulkopuolinen löytää kätkön.

Lokikirja

Lokikirja voi olla mikä tahansa pieni vihko joka mahtuu kätköön. Mikrokätköissä lokikirjan virkaa toimittaa yleensä yhteen niitatut tai rullatut paperisuikaleet.

Kätkötiedote

Kätkötiedote on tärkeä osa kätköä. Kätkötiedotteessa kerrotaan lyhyesti että kyseessä on geokätkö ja kerrotaan yleisesti geokätköilystä. Asiallinen kätkötiedote varmistaa, että kätkön löytävä ulkopuolinen ymmärtää mistä geokätköilyssä on kyse ja toivon mukaan jättää kätkön harmittomana rauhaan tai jopa kiinnostuu itse tutustumaan harrastukseen paremmin.

Yleensä geokätköön laitetaan myös:

  • lyijykynä
  • teroitin
  • minigrip-pussi lokikirjan suojaksi
  • silica gel -pussi imemään kosteutta
  • pieniä vaihtotavaroita

Vaihtotavarat koko perheelle

Jos geokätkössä on tilaa sinne laitetaan yleensä muutamia vaihtotavaroita. Vaihtotavaroita valitessa tulee muistaa että geokätköily on koko perheen harrastus. Kätköön ei koskaan saa laittaa mitään vaarallista tai vaaralliselta näyttävää.

Ei syötävää

Kätköön ei saa laittaa myöskään mitään syötävää, vaikka se olisi kuinka hyvin pakattu. Eläimillä on uskomattoman hyvä hajuaisti ja pienikin hiiri voi syödä tiensä pakastepurkin sisään jos se haistaa sieltä ruoan.

Salpapussi

Lokikirja kannattaa laittaa salpapussiin (minigrip-pussiin) vaikka purkki olisikin vesitiivis. Näin lokikirja pysyy siistimpänä eikä purkkiin avatessa päässyt kosteus imeydy siihen. Kynää ei kannata laittaa pussin sisälle koska ennemmin tai myöhemmin se pistää pussiin reikiä.

Silica gel

Pieni silica gel -pussi imee tehokkaasti kosteuden sisäänsä ja pitää kätköpurkin sisällön kuivana.

Kirjoita kommentti

  • (will not be published)