Naamiointi

Kätköpurkki säilyy todennäköisemmin paikallaan kun käyttää hetken aikaa ja vaivaa sen naamioimiseen. Naamioitu purkki ei osu niin helposti satunnaisen ohikulkijan silmiin.

Muista että naamioinnin pitäisi kestää yhtä kauan kuin purkinkin! Jos kasaat tuoreita heiniä purkin päälle niin se on varmasti sillä hetkellä hyvin piilossa, mutta heinät kuolevat ja katkeilevat kun kätköä etsitään. Hyvä naamiointi ei niinkään ole kätkön peittämistä vaan sen häivyttämistä taustaansa. Parhaiten naamioidut geokätköt ovat olleet vuosia vilkkailla paikoilla aivan kaikkien nähtävissä, mutta pysyneet tallessa.

Kannattaa miettiä saisiko kätkön näyttämään joltain muulta esineeltä, joka näyttää kätköpaikalle kuuluvalta. Geokätköjä on naamioitu mm. linnunpöntöiksi, kävyiksi, kiviksi, oksiksi, sillan rakenteiden osiksi, sähkörasioiksi, valvontakameroiksi ja sadettimiksi.

Linnunpönttö on hyvä ja toimiva naamiointi metsässä, mutta nykyään jo niin yleinen, että se tuskin hämää geokätköilijää. Jos päätät käyttää linnunpönttöä, niin tuki pöntön suuaukko, muuten joku onneton lintu yrittää kevään tullen tehdä pesän pönttöön. Tukittu suuaukko on etsijälle varmistus siitä, että pöntön voi avata.

Kannattaa päästää luovuutensa vapaaksi naamiointia tehdessä. Omaperäiset naamioinnit ovat aina piristäviä poikkeuksia!

Kirjoita kommentti

  • (will not be published)