Muovisen purkin maalaus

Useimmat kätköpurkit ovat muovia eikä tavallinen maali oikein tahdo pysyä muovissa kiinni. Huolellisesti oikeilla maaleilla maalattuna muovipurkinkin naamiointimaalaus kyllä kestää.

  1. Pakastepurkin ovat usein pinnaltaan kiiltäviä. Kiiltävä pinta kannattaa karhentaa hiekkapaperilla mattapintaiseksi. Käyttämällä karkeaa hiekkapaperia saat purkin pinnan samalla röpelöiseksi mikä osaltaa auttaa naamioimaan sen luontoon.
  2. Maalaa hiottu purkki muovipinnalle tarkoitetulla maalilla. Kysy maaleja maalikaupasta, rautakaupasta tai autotarvikeliikkeistä. Autotarvikeliikkeistä löytyy usein auton muovipuskureihin tarkoitettua maalia, joka soveltuu hyvin tähän tarkoitukseen.

    Puskurimaalien väreinä ovat usein vain musta ja harmaa, mutta voit maalata kuivuneen puskurimaalin päälle tavallisella maalilla jos tahdot käyttää jotain toista väriä tai tehdä naamiointikuvion.

  3. Viimeistele maalaus lakalla kun maali on kokonaan kuivunut. Kannattaa ehdottomasti käyttää mattalakkaa, sillä kirkaslakka luo purkin pintaan tasaisen kiiltävän pinnan.

Kirjoita kommentti

  • (will not be published)