Aloittaminen

Geokätköilyn aloittaminen on helppoa ja pääset alkuun ilman varustehankintoja, jos älypuhelimessasi on GPS-paikannus. Jo pelkän kartankin avulla löytää helpoimmat kätköt ja normaalit ulkoiluvaatteet sopivat hyvin geokätköilyynkin.

Geokätköt listataan kansainvälisellä Geocaching.com -sivustolla. Tarvitset tunnuksen päästäksesi katsomaan kätköjen sijaintitietoja. Geokätköilytunnuksen rekisteröiminen on helppoa ja maksutonta.

Maksullisella premium-jäsenyydellä saat käyttöösi lisäominaisuuksia ja saat mobiilisovelluksissa näkyviin kaikki geokätköt.

Geocaching.com -tunnuksen luominen

 1. Mene osoitteeseen www.geocaching.com.
 2. Klikkaa Liity -nappia
 3. Anna sähköpostiosoitteesi, nimimerkkisi ja salasana.
  Valitse nimimerkkisi huolella! Sinut tullaan tuntemaan geokätköilypiireissä tällä nimellä. Tarvittaessa nimimerkkiä voi myöhemmin muuttaa, mutta on parempi heti miettiä hyvä nimimerkki.
 4. Lue ja hyväksy sivuston käyttöehdot
 5. Klikkaa Jatka -nappia
 6. Saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen varmistussähköpostin (otsikkona Validate your Geocaching account). Klikkaa sähköpostista löytyvää Validate Account -nappia.
 7. Olet valmis geokätköilemään!

Kätkötietojen hakeminen

Selvitä missä on lähin sinua kiinnostava kätkö. Kätkötiedot löytyvät helpoiten Geocaching.com -sivuston karttatyökalulla. Ensimmäiseksi etsittäväksi geokätköksi kannattaa valita helppo peruskätkö ja hakea vaativampia myöhemmin taitojen karttuessa. Aloittelevalle geokätköilijälle helppokin kätkö voi tuntua vaikealta, jos ei oikein tiedä mitä etsii.

Voit etsiä lähimpiä geokätköjä myös kännyköiden geokätköilysovelluksilla.

Ensimmäisen geokätkön etsiminen

Kun olet löytänyt kartalta sinua kiinnostavan geokätkön tiedot, olet valmis seikkailuun! Lue ennen lähtöä vinkkimme geokätköjen etsimiseen ja lähde maastoon. Jos kaipaat apua ja tunnet entuudestaan jonkun geokätköilijän, niin pyydä häntä mukaan oppaaksi. Apuja ja geokätköilyseuraa voi kysellä myös vaikkapa Facebook-sivullamme. Joku kokeneempi geokätköilijä lähtee varmasti mielellään opastamaan aloittelijaa.

Varusteiden hankinta

Geokätköilyn aloittaminen onnistuu hyvin helposti ja pienillä hankinnoilla, mutta innostuksen kasvaessa alkaa kaivata pieniä hyödyllisiä tarvikkeita ja työkaluja. Löydät geokätköilykaupastamme varusteet ja tarvikkeet edullisesti. Jos sinulla ei ole sopivaa älypuhelinta tai haluat maastokäyttöä paremmin kestävämmän laitteen, niin valitse sopiva GPS-laite ohjeemme avulla. Pimeään vuodenaikaan kunnollinen taskulamppu on tärkeä varuste geokätköilijälle.

5 kommenttia artikkelille “Aloittaminen”

  • Pentti Pesonen

   Moi
   Minä latasin uuden version Muuten hyvä Mut kompassi ei näytä oikein. näyttää eteen päin ja sit noin 20 metriä takas ja taas takas.
   Puhelin. Samsung s5

   Vastaa

Kirjoita kommentti

 • (will not be published)