Piilopaikan valinta

Geokätkön piilopaikka kannattaa valita huolella. Hyvä piilopaikka kätkee purkin ulkopuolisilta, mutta ei ole liian vaikea geokätköilijöille.

Hyvä piilopaikka kestää aikaa ja kätköilijöiden käyntejä. Älä koskaan esimerkiksi piilota geokätköä metsään sammaleen alle, koska siitä seuraa vain se, että koko metsä on pian myllätyn näköinen etsijöiden penkoessa paikkoja. Usein vieraillulle geokätkölle muodostuu helposti polku, joten varmista, että alueen luonto kestää kävijämäärän.

Geokätkön ei tarvitse olla aivan kiinni siinä mielenkiintoisessa kohteessa jota kätkö esittelee. Usein hyvä piilopaikka löytyykin vähän sivummalta. Esimerkiksi muistomerkkiä esittelevän kätkön ei tarvitse olla muistomerkkiin kiinnitetty pieni kätkö, vaan voit hyvin piilottaa suuremman geokätkön muutaman kymmenen metrin päähän jos sieltä löytyy hyvä paikka.

Geokätköilyssä ei kilpailla sillä kuka piilottaa vaikeimman kätkön, joten älä turhaan piilota purkkiasi siihen kaikkein vaikeimpaan koloseen.

Jos hienolta paikalta tai sen läheisyydestä ei tunnu löytyvän mitään hyvää paikkaa kätköpurkille, niin mieti voisitko tehdä sellaisen helposti. Esimerkiksi linnunpönttö on perinteinen suomalainen piilotustapa ja puitahan löytyy melkein joka paikasta. Jos käytät linnunpönttöä niin muista tukkia pöntön aukko, ettei siitä tule oikeaa pesäpönttöä.

Kirjoita kommentti

  • (will not be published)