Geokätköjen kokoluokitus

Geokätköilyssä kätkön koko määritellään sen sisätilan mukaan ja se ilmoitetaan kätkökuvauksessa. Oikein merkitty koko toimii pienenä vinkkinä kätköä etsivälle geokätköilijälle, mutta ennen kaikkea se kertoo mahtuuko kätköpurkkiin esimerkiksi matkalaisia, eli Travel Bugjea tai geokolikoita.

Mikro (micro)

Alle 1 desilitra.

Mikropurkki on kooltaan alle desilitran eikä sen sisälle mahdu juuri muuta kuin pieni lokikirja ja kynänpätkä. Epävirallisesti puhutaan myös nanokätköistä jotka ovat mikroista pienimpiä, jopa vain sormenpään kokoisia.

Pieni (small)

1dl – 9 dl.

Pienikokoinen kätkö on mikroa suurempi. Se on alle litran vetoinen rasia. Pienikokoiseen kätköön mahtuu lokikirja, kynä ja joitain pieniä tavaroita tai Travel Bugeja ja geokolikoita. Pienikokoiset kätköt ovat yleensä pakasterasioita.

Keskikokoinen (medium/regular)

1-19 litraa.

Keskikokoinen kätkö on vähintään litran vetoinen ja siihen mahtuu kunnon lokikirja, kynä ja useita vaihtotavaroita tai Travel Bugeja ja geokolikoita. Keskikokoiset kätköt ovat useimmiten isoja pakasterasioita, ammuslaatikoita tai muita vedenpitäviä asioita.

Suuri (large)

20 litraa tai enemmän.

Suurikokoinen kätkö on vähintään 20 litran kokoinen säiliö. Suurikokoiset kätköt ovat yleensä suuria ämpäreitä, tynnyreitä tai suuria ammuslaatikoita.

 


Ei ilmoitettu (not listed)

Aiemmin kätkön kokoa ei ollut pakko ilmoittaa, jolloin sen kokoluokituksena näkyi not listed. Uusiin geokätköihin koko on pakko merkitä.

Muu (other)

Kun kokoluokitusasteikko on molemmista päistä avoin, niin on hankala keksiä purkkia joka ei luokitukseen sopisi. On kuitenkin olemassa kokoluokitus ‘muu’. Tämä luokitus sopii vähän erikoisempiin purkkiratkaisuihin.

Yksi kommentti artikkelille “Geokätköjen kokoluokitus”

Kirjoita kommentti

  • (will not be published)