Kuva: Santeri Viinamäki (CC BY 4.0)

Lappajärvellä kesäkuun alussa pidettäväksi suunniteltu geokätköilijöiden megatapahtuma on peruttu koronatilanteen takia. Järjestäjät ilmoittivat perumisesta aprillipäivänä, mutta valitettavasti kyse ei ollut pilasta.

Hurjimmissa suunnitelmissa pohdittiin jo mahdollisuutta gigatapahtumaan, mutta nämä haaveet on ainakin tältä vuodelta haudattu. Tapahtumalle yritetiin etsiä uutta ajankohtaa, mutta se osoittautui liian hankalaksi yhtälöksi tapahtuman lukuisten yhteistyökumppanien kanssa. Kaikki hukkaan valunut geokätköilijöiden vapaaehtoistyö on harmillista, mutta näissä oloissa vaikeitakin päätöksiä täytyy tehdä.

Tapahtumaan oli ehtinyt ilmoittautua melkein 1200 geokätköilijää Suomesta ja maailmalta, joten aika monen lomasuunniltemat menevät viimeistään nyt uusiksi jos koronakriisi ei niitä vielä ole sotkenut. Onneksi geokätköily on mahdollista ilman tapahtumia joten kaikkia tapahtumien takia tehtyjä suunnitelmia ei välttämättä tarvitse perua jos matkustusrajoitukset eivät niihin muuten iske.

Muutkin tapahtumat ovat kärsineet poikkeustilasta. Tavallisia tapahtumia on peruttu ja siirretty paljon. Prahan gigatapahtuma siirtyi jo aiemmin toukokuulta syyskuulle. Eurajoella elokuun alussa järjestettävä SataWattia Vuojoella 2020 -megatapahtuma järjestetään ainakin tämän hetken tiedon mukaan suunniteltuna ajankohtana.