Kuva: Santeri Viinamäki (CC BY 4.0)

Lappajärveltä kajahtaa! Ensi kesänä 6.6.2020 järjestettävä megatapahtuma GC7Y2EC The Greatest Crater in Europe kertoi Facebookissa tavoittelevansa gigatapahtuman statusta. Toteutuessaan tapahtumasta tulisi pohjoismaiden ensimmäinen gigatapahtuma. Kun megatapahtumaan riittää 300 will attend -kirjausta, niin gigaan tarvitaan huimat 3000 will attend -kirjausta. Will attend -lokilla geokätköilijät ilmoittavat aikovansa osallistua tapahtumaan. Kaikki tulijat eivät ilmoita tulostaan etukäteen, joten gigatapahtumat suunnitellaan yli 5000 vierailijalle.

Gigatapahtuma on oma kätkötyyppinsä ja tilastoiden perään olevat geokätköilijät saavat siitä uuden kätkötyypin löytötilastoonsa, jos Keski-Euroopassa tai muualla maailmassa järjestetyt gigat ovat jääneet aiemmin väliin. Gigatapahtuma herättää varmasti entistä enemmän huomiota maailmalla ja kävijämäärä kasvaa lumipallon lailla, jos ennakkoilmoittautumiset riittävät gigan statukseen.

Tapahtumaan on nyt kirjattu reilut kahdeksansataa will attend -kirjausta, joten tekemistä gigaan vielä on. Kannattaakin nyt jo käydä kirjaamassa oma aikomus osallistua, jos se on vielä tekemättä.

Tapahtumapaikkana toimii Lappajärven rannalla sijaitseva kylpylähotelli Kivitippu, joka on tapahtuman aikaan varattu geokätköilijöiden käyttöön. Gigan kävijämäärän majoittaminen ei ole ihan pikkuhomma, mutta majoitusvaihtoehtoja löytyy lisää lähikunnista. Lappajärven megasta onkin tullut poikkeuksellinen useamman kunnan yhteistyöprojekti, kun järviseudun kunnat ovat lähteneet innolla mukaan tapahtuman järjestelyihin.

Linkkejä