Jäitkö jumiin Uudellemaalle? Ei hätää, Uusimaa on selvästi Suomen kätkörikkain maakunta 8287 geokätköllään, joten geokätköilijältä ei tekeminen lopu!

Mielenkiintoisia lähiretkikohteita riittää ruuhkautuneiden ulkoilupaikkojen ulkopuolellakin. Listasimme blogissamme aiemmin julkaistuja Uudenmaan retkivinkkejä tärpiksi retkien suunnitteluun.

Uusimaa-haaste

Nyt on myös hyvä hetki kätköillä Uudenmaan eri kunnissa, jos joku vielä on käymättä. Harmillisesti Uusimaa/Nyland Challenge -haastekätkö on juuri mennyt hyllylle ilman tarkempaa syytä, mutta mikään ei tietysti estä haasteen suorittamista nyt ja itse purkin hakemista kun se taas on haettavissa. Haasteessa pitää löytää geokätkö kaikista Uudenmaan 26 kunnasta. Jotta haaste ei olisi liian helppo, pitää haetuista kätköistä vähintään yhden osua jokaiseen vaikeusasteportaaseen 1 / 1,5-2 / 2,5-3 / 3,5-4 / 4,5-5 ja vähintään yhden vastaaviin portaisiin maastoluokituksen kohdalta. Project-gc.com:n haastetarkistimella on helppo katsoa tulevatko ehdot jo täyteen nykyisillä löydöilläsi.

Kätköilyetiketti koronaepidemian aikana

Kätköillessä on tärkeää ottaa huomioon poikkeusolot ja kaikkien turvallisuus. Suomen Latu on julkaissut vastuullisen ulkoilijan etiketin, joka kannattaa lukaista läpi ja sisäistää. Myös Metsähallitus on laatinut omat ohjeensa ulkoiluun koronaepidemian aikana. Tärkeintä on ulkoillessakin säilyttää etäisyys muihin ihmisiin ja pysyä kotona, jos olo on yhtään sairas.