Oulun megatapahtuma Tar ‘n’ Tech – Oulu 2019 on jo ihan nurkan takana! Ensi viikonloppuna suuri joukko geokätköilijöitä kokoontuu Oulun Nallikarin rannalle nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta. Ilmoittautuneita on jo yli 800 nimimerkin verran, mutta mukaan mahtuu vielä!

Itse tapahtumassakin riittää tekemistä, mutta minne kannattaa suunnata jos aikaa riittää muutaman kätkön hakemiseen varsinaisen tapahtuman lisäksi? Oulu on täynnä hienoja kätköjä ja etsittävää riittää pitkäksikin aikaa, mutta ainakaan näitä suosikkeja ei kannata missata:

SijaKätköPiilottajaTyyppiPisteetPisteet %
1.GC6CJJJ Vähän pitempi jopolla töihin – Oulu Alphabet – Vgeohärö, Nepps & tkopperoWherigo4081,6
2.GC6P7BG Puhelinlangat laulaa ja taivaalla loistaa kuuPjaPMulti4477,2
3.GC62C7E AjoharjoittelurataPjaPMysteeri PM3777,1
4.GC7X28G VinosaurusIippiLiinuMysteeri4972,1
5.GC7Z845 Nasta juttuJIRMysteeri3167,4
6.GC5KNAV Oulun kaupunginosat – 141. KylänpuolisipowitsMulti9764,7
7.GC1RBJ0 KiekonmajaktndwnTradi10264,6
8.GC7X28R Villa ValentinaIippiLiinuMysteeri3664,3
9.GC61MZ9 Oulun kaupunginosat – 78. LinnanmaageohäröTradi10863,5
10.GC683MW Odd Palindromic PrimePjaPMysteeri PM3362,3

 

Miten listan geokätköt valittiin?

Suosikkipisteistä saa hyvän kuvan siitä, mistä geokätköistä on erityisestä pidetty. Pelkkää suosikkipisteiden määrää ei kuitenkaan voi suoraan käyttää, sillä vilkkaalla paikalla sijaitseva, usein vierailtu geokätkö saa helpommin paljon suosikkipisteitä. On parempi vertailla sitä, kuinka suuri osa kätköllä käyneistä antoi kätkölle suosikkipisteen. Tässä huomioidaan vain premium-jäsenet, koska vain he voivat jakaa suosikkipisteitä.

Jätimme listauksesta pois geokätköt, joilla on ollut vain vähän kävijöitä. Jos kätköllä käy vain muutama premium-jäsen vääristyy suosikkipisteiden prosenttiosuus helposti. Toteutimme tämän ottamalla listaan vain vähintään 30 suosikkipistettä saaneita geokätköjä. Geokätköily ei ole kilpailua, joten tarkoitus ei ole etsiä parasta kätköä tai jakaa palkintoja. Listan tarkoituksena on nostaa esille erityisen pidettyjä geokätköjä, joilla kannattaa käydä vaikka kauempaakin. Listan ulkopuolelle jää lukemattomia, uskomattoman hienoja geokätköjä.