Vuosi on vaihtunut jo tovi sitten ja viime vuoden löydöt on useimmilla kirjattu verkkoonkin. Nyt onkin aika taas nostaa joitain vuoden hienoimpia geokätköjä esille.

Suosikkipisteistä saa hyvän kuvan siitä, mistä geokätköistä vuoden aikana on pidetty. Pelkkää suosikkipisteiden määrää ei kuitenkaan voi suoraan käyttää, sillä vilkkaalla paikalla sijaitseva usein vierailtu geokätkö saa helpommin paljon suosikkipisteitä. On parempi vertailla sitä, kuinka suuri osa kätköllä käyneistä antoi kätkölle suosikkipisteen. Tässä huomioidaan vain premium-jäsenet, koska vain he voivat jakaa suosikkipisteitä.

Jätimme listauksesta pois geokätköt, joilla on ollut vain vähän kävijöitä. Jos kätköllä käy vain muutama premium-jäsen, niin suosikkipisteiden prosenttiosuus vääristyy helposti. Toteutimme tämän ottamalla listaan vain vähintään 30 suosikkipistettä saaneita vuoden 2017 aikana piilotettuja geokätköjä.

Geokätköily ei ole kilpailua, joten tarkoitus ei ole etsiä parasta kätköä tai jakaa palkintoja. Listan tarkoituksena on nostaa esille erityisen pidettyjä geokätköjä, joilla kannattaa käydä vaikka kauempaakin.

SijaKätköPiilottajaTyyppiPisteetPisteet %Sijainti
1.GC7005W Alarannan arvoitus – the mystery of AlarantaTeam_WildwaterMysteeri PM10789,9Kivijärvi
2.GC7082J Hups naatit vuotaa VantaallasuulaMysteeri PM12186,4Vantaa
3.GC73A68 PajazoKorkitMulti3485,0Lahti
4.GC70NC2 Cache grabbergeobartoTradi PM3384,6Oulainen
5.GC6RNT9 FotofobiaTenukkoMulti3879,2Polvijärvi
GC7BEMM Woodpecker – Kotkan seudun Alphabet WHanikkiMysteeri3879,2Kotka
7.GC7524B JäniskevennysTenukkoMysteeri4478,6Liperi
8.GC75KB2 Outo Esitysjaut5Mysteeri4378,2Pielavesi
GC75249 Queen Elisabeth IITenukkoMulti4378,2Liperi
10.GC6Z9FE Suomi 100 vuotta 1918-Suomen lippuhuhhaiTradi22076,7Ulvila

Nimimerkille Tenukko täytyy antaa erityismaininta, sillä kolme huippukätköä kymmenen parhaan joukossa on kova suoritus. Maininnan arvoinen on myös Porvoo GeoTour -sarja, joka on kerännyt vuoden kovimmat suosikkipistesaaliit, vaikkei prosenttien perusteella ihan kärkeen mahdukaan. Sarjan suosituin geokätkö GC6P3BW PGT 1980 – Runeberg 1987 on kerännyt melkein 500 suosikkipistettä!

Jos et ole vielä käynyt etsimässä näitä kaikkia, niin kannattaa suunnitella tulevat kätköretket niin, että suosikkikätköt osuvat sopivasti reitin varrelle! Suosikkikätköistä Alarannan arvoitus on hyllytettynä talven ajaksi, joten sen hakemisen kanssa täytyy malttaa odottaa kevättä.