© OpenStreetMap contributors

Oletko lähdössä geokätköilemään Haapajärven megaan ensi viikonloppuna? Älä missaa näitä Pohjois-Pohjanmaan suosikkigeokätköjä!

Geokätköjä alkaa olla niin paljon, että kätköretkeä suunnitellessa joutuu aina tekemään valintoja. Listasimme Pohjois-Pohjanmaan kymmenen suosituinta geokätköä suunnittelun tueksi. Megaan mennessä tai sieltä palatessa kannatta näistä poimia ainakin ne, jotka osuvat oman reittisi varrelle.

SijaKätköPiilottajaTyyppiPisteetPisteet %Sijainti
1.GC7005W Alarannan arvoitus – the mystery of AlarantaTeam_WildwaterMysteeri PM12690,7Reisjärvi
2.GC70NC2 Cache grabbergeobartoTradi PM3786,0Oulainen
3.GC5CX8G Alavieska Space CenterKupla73Mysteeri8685,2Alavieska
4.GC69P9P KuningaskettuKupla73Mysteeri6182,4Ylivieska
5.GC6P7BG Puhelinlangat laulaa ja taivaalla loistaa kuuPjaPMulti3678,3Oulu
6.GC7K2VG KellonsoittajaTeam_WildwaterGeolodju PM3473,9Haapajärvi
7.GC522AN Nostetta nuorillesuo kuokka ja potalmuTradi PM21173,5Ylivieska
8.GC67HTT We Wish You a Merry Christmas!mikkomiesMysteeri33268,2Kalajoki
9.GC5VDWW Carmen -OnnenkultaTeam_WildwaterTradi11966,5Haapajärvi
10.GC683MW Odd Palindromic PrimePjaPMysteeri PM3065,2Oulu

 

Miten listan geokätköt valittiin?

Suosikkipisteistä saa hyvän kuvan siitä, mistä geokätköistä on erityisestä pidetty. Pelkkää suosikkipisteiden määrää ei kuitenkaan voi suoraan käyttää, sillä vilkkaalla paikalla sijaitseva, usein vierailtu geokätkö saa helpommin paljon suosikkipisteitä. On parempi vertailla sitä, kuinka suuri osa kätköllä käyneistä antoi kätkölle suosikkipisteen. Tässä huomioidaan vain premium-jäsenet, koska vain he voivat jakaa suosikkipisteitä.

Jätimme listauksesta pois geokätköt, joilla on ollut vain vähän kävijöitä. Jos kätköllä käy vain muutama premium-jäsen vääristyy suosikkipisteiden prosenttiosuus helposti. Toteutimme tämän ottamalla listaan vain vähintään 30 suosikkipistettä saaneita geokätköjä. Parhaillaan hyllyllä olevat kätköt jäivät pois. Geokätköily ei ole kilpailua, joten tarkoitus ei ole etsiä parasta kätköä tai jakaa palkintoja. Listan tarkoituksena on nostaa esille erityisen pidettyjä geokätköjä, joilla kannattaa käydä vaikka kauempaakin. Listan ulkopuolelle jää lukemattomia, uskomattoman hienoja geokätköjä.

Yksi kommentti artikkelille “Pohjois-Pohjanmaan suosikkikätköjä”

Kommentointi suljettu