Mitkä olivat vuoden 2016 suosituimmat uudet geokätköt? Parhaita kätköjä on etsitty monella tapaa. Vuoden lopussa järjestettyjen äänestysten haasteena on se, että alkuvuoden kätköt unohtuvat helposti. Muistatko sinä mitä kätköjä hait 12 kuukautta sitten?

Suosikkipisteet antavat paremman kuvan siitä, mistä kätköistä vuoden aikana on pidetty. Pelkkää suosikkipisteiden määrää ei voi suoraan käyttää, sillä vilkkaalla paikalla sijaitseva usein vierailtu kätkö saa enemmän suosikkipisteitä. On parempi vertailla sitä, kuinka suuri osa kätköllä käyneistä antoi kätkölle suosikkipisteen. Tässä huomioidaan vain premium-jäsenet, koska vain he voivat antaa suosikkipisteitä.

Jätimme listauksesta pois kätköt, joilla on ollut vain vähän kävijöitä. Jos kätköllä käy vain muutama premium-jäsen, niin suosikkipisteiden prosenttiosuus vääristyy helposti. Toteutimme tämän ottamalla listaan vain vähintään 30 suosikkipistettä saaneita vuonna 2016 julkaistuja kätköjä.

Geokätköily ei ole kilpailua, joten tarkoitus ei ole etsiä parasta kätköä tai jakaa palkintoja. Listan tarkoituksena on tuoda esille erityisen suosittuja kätköjä, joilla kannattaa käydä vaikka kauempaakin.

SijaKätköPiilottajaTyyppiPisteetPisteet %Sijainti
1.GC6V41T 2. Oldies but GoldiesTassusetMysteeri3589,7Kotka
2.GC6A1KP Kuohun Pilkeismo485Mysteeri6885,9Jyväskylä
3.GC6NZ1Y Laavu ja LaavuKaffikoppiMulti3382,5Pietarsaari
GC6VDB9 3. Oldies but GoldiesTassusetMysteeri3382,5Kotka
5.GC6PN7H T=Tottesund – Vörå/Vöyrin Alphabetretlavlax & V∀NJATradi3181,6Vöyri
6.GC6GJ1Q Handtrap – Käsiansanennnnuska, 6bt and Niko_KainuuTradi PM4881,4Kontiomäki
7.GC6N9JV Salpapolku – Harmaa #25 Kolsilan korohoroPELETMysteeri5780,3Virolahti
8.GC6TEMZ Metsänväen joulu – PoroFINHentsu & FINTeeVeeTradi4078,4Kontiolahti
9.GC6EPHV Tradikätkön mysteeriJiiHoo78Tradi PM5977,6Seinäjoki
10.GC6DYCG “Lentomäki” Ver.2KampfpinguinTradi PM4577,6Loimaa

Jos et ole vielä käynyt etsimässä näitä kaikkia, niin kannattaa suunnitella tulevia kätköretkiä niin että suosikkikätköt osuvat reitin varrelle!