Geocaching.com-sivustolla on tällä hetkellä käynnissä kokeilu, joissa geokätköjen lokkauksiin tuodaan sosiaalisesta mediasta tutut tykkäykset.

Lokien yhteydessä on kaksi erilaista “tykkäysnappia”

Parhaille geokätköille on jo pitkään voinut antaa suosikkipisteitä, mutta nyt hieman vastaavaa toiminnallisuutta suunnitellaan lokiviesteille. Nykyisenä lyhyiden kk-lokkausten aikakautena ominaisuudelle on tilausta. Moni tykkäisi lukea hyvin kirjoitettuja ja hauskoja lokeja, mutta kiinnostavien lokkausten etsiminen pahimmillaan jopa tuhansien lokien seasta on työlästä. Lokien saamien “pisteiden” perusteella parhaat kirjoitukset olisi helppo erottaa muiden joukosta. Homman toimivuus vaatii tietysti, että joku lukee lokeja ja jakaa tykkäyksiä mielenkiintoisimmille.

Geocaching.comin suunnittelemat tykkäykset eivät ole pelkästään peukuttamista, vaan valittavana on kaksi vaihtoehtoa. Toisella voi ilmaista tykänneensä lokin tarinasta ja toisella voi kertoa lokin olleen hyödyllinen. Hyödyllisessä lokissa voisi olla esimerkiksi tietoa suositeltavasta lähestymissuunnasta tai muista geokätkön hakuun vaikuttavista asioista, jotka eivät kätkökuvauksesta selviä. Joku saattaa toki kokea hyödylliseksi spoilaavan lokin, mutta se tuskin on se, mitä Geocaching HQ:ssa on pohdittu.

Jokainen geokätköilijä voi antaa yhdelle lokille yhden kappaleen kumpaakin tykkäystyyppiä. Loki voi siis samaan aikaan olla hyvä tarina ja hyödyllinen.

 

Premium-jäsenet saavat järjestettyä lokit “tykkäysten” mukaan

Geokätkön lokeja selaillessa lokit saa järjestettyä normaalin aikajärjestyksen lisäksi niin, että ensimmäisenä ovat parhaat tarinat tai hyödyllisimmät lokit. Lokien järjestäminen on vain premium-jäsenten käytössä, mutta tykkäyksiä voivat kaikki jakaa. Kokeiluvaiheessa ominaisuus on käytössä vain verkkosivulla, eikä se toimi missään mobiilisovelluksessa. Erityisesti hyödylliseksi merkityt lokit olisi kätevä päästä tarkastamaan maastossa.

 

Annettu tykkäykset näkyvät napin yhteydessä. Kuvake on vihreä, jos olet itse tykännyt lokista

Testattavissa norjalaisissa geokätköissä

Uusi ominaisuus on kaikkien testattavissa, mutta kokeiluvaiheessa se on rajattu ilmeisesti vain norjalaisiin geokätköihin. Kokeilun perusteella toimintoa kehitetään edelleen, ja jos kokemukset ovat hyviä on odotettavissa, että ominaisuus tulee käyttöön kaikissa geokätköissä. Mahdollista toki on myös, ettei ominaisuus saa toivottua vastaanottoa ja siitä luovutaan. Alussa lokien tykkäyksissä on sama ongelma kuin suosikkipisteissä aikoinaan. Kun toiminto on uusi, niin hyvin harva on vielä ehtinyt pisteitä jakamaan eikä monellakaan lokkauksella ole tykkäyksiä.

Ominaisuutta voi kokeilla vaikkapa Ålesundilaisella kätköllä: GC1VYWF Ålesund GeoCoin Hotel.

 

Millaisia ajatuksia kokeilu herättää? Vaikuttaisivatko tykkäykset intoon kirjoittaa pidempiä lokeja?