Kai tiesit, että saat kätevästi talletettua ratkaisemiesi mysteerien loppupisteiden koordinaatit Geocaching.com:iin?

Geocaching.com:iin tallennetut koordinaatit siirtävät karttakuvakkeen oikeaan paikkaan ja sijainti tulee oikein, kun lataat kätkötietoja gepsiin. Rajapinnan kautta korjatut koordinaatit välittyvät myös rajapintaa hyödyntäville mobiilisovelluksille. Tallennetut ratkaisukoordinaatit näkyvät vain sinulle itsellesi.

Koordinaattien tallennus

Koordinaattien tallentaminen on hyvin yksinkertaista ja se onnistuu geokätkön omalta sivulta Geocaching.com:ssa.

Kätköntekijän antamien koordinaattien vieressä näkyy pieni harmaa kynäkuvake. Klikkaa sitä.

Aukeavassa pienessä ikkunassa näkyvät nykyiset koordinaattit. Syötä Muuta-kohtaan haluamasi uudet koordinaatit.

Koordinaatit voi syöttää useammassa muodossa, eikä kaikkia välimerkkejä tarvitse kirjoittaa. Sivu ilmoittaa jos se ei ymmärrä antamiasi koordinaatteja.

Klikkaa Lähetä-nappia. Ikkunassa näkyy sen jälkeen syöttämäsi koordinaatit samassa muodossa kuin alkuperäiset. Varmista, että koordinaatit ovat oikein ja klikkaa Hyväksy-nappia.

Korjatut koordinaatit erottaa kätkösivulla kursivoinnista ja harmaasta alleviivauksesta. Kynäkuvaketta klikkaamalla korjattuja koordinaatteja pääsee muokkaamaan tai palauttamaan alkuperäiset koordinaatit.

 

Korjatut koordinaatit näkyvät kätkökartalla kätkötyypistä riippumatta erikoisena sinisenä laatikkosymbolina.

Omien koordinattien tallentaminen on käytössä kaikkien kätkötyyppien kanssa. Tradikätköjen kohdalla ominaisuus voi tuntua turhalta, mutta sen avulla voi esimerkiksi tallentaa lokeista löytyneet tarkemmat koordinaatit, jos tietää kätköntekijän syöttämissä koordinaateissa olevan vikaa.

Geocaching.com:n rajapintakin tukee korjattujen koordinaattien tallentamista, joten tallennus voi onnistua suoraan käyttämästäsi mobiilisovelluksesta tai kumppanisivulta.

Korjatut koordinaatit premium-jäsenten hakuehtona

Premium-jäsenillä on käytössään laajennetut kätköhaun hakuehdot jolloin on mahdollista hakea kaikki geokätköt, joihin on omat korjatut koordinaatit tallentanut. Perusjäsenillä ei tätä hakuaehtoa ole, mutta muuten korjatut koordinaatit ovat heidänkin käytössä.

Haku on kätevä, jos haluaa esimerkiksi tallentaa listaan kaikki ratkomansa mysteerit. Listan geokätköt voi kerralla ladata gepsiin tai tallentaa offline-tilassa käytettäväksi mobiilisovelluksissa.