Kuva: Tiia Monto CC BY-SA 4.0 Wikimedia Commons

Näillä näkymin ensi vuodesta on tulossa todellinen megatapahtumien supervuosi Suomessa. Kerroimme aiemmin kahdesta Suomeen suunnitellusta megatapahtumasta ja nyt tihkuu tietoja jo kolmannesta!

Geokätköilijä Pekka H tiedotti Lahteen suunniteltavan omaa megatapahtumaa vuonna 2019. Tapahtuman päivämäärä on 28. syyskuuta, eli se on sijoittuisi ajallisesti muiden megatapahtumien jälkeen. Tällä hetkellä tiedossa olevat kotimaiset megasuunnitelmat vuodelle 2019 ovat:

  • 8.6.2019 Nallikari, Oulu
  • 15.6.2019 Kiilopää, Saariselkä
  • 28.9.2019 Lahti

Tarkempaa ohjelmaa tapahtumista ei vielä ole tiedossa, mutta vuoden 2019 kesälomasuunnitelmia kannattaa alkaa jo vähitellen hahmottelemaan. Kuten yleensäkin, tapahtumien megatapahtuma-status riippuu ilmoittautujien määrästä ellei Geocaching HQ myönnä statusta saman järjestäjän aiemmin järjestämän miitin pohjalta. Ennen riittävän osallistujamäärän varmistumista, kaikki ovat vain tavallisia geokätköilytapahtumia.

Samalla on hyvä muistuttaa tulevan kesän PULL TOGETHER -megatapahtumasta, joka järjestetään Haapajärvellä 7.7.2018. Tapahtuma saavutti hiljattain megaan vaadittavan ilmoittautuneiden määrän, eli tapahtuma on nyt virallisesti megatapahtu.a