Reissaajan kirjaaminen

Geokätköstä mukaan poimitut matkalaiset kirjataan Geocaching.com -sivuston Kätköile > Hae reissaajia -osiossa. Syötä laatassa tai kolikossa oleva seurantakoodi ruutuun ja paina hae-nappia.

Matkalaisen sivulla lukee mm. sen omistaja, lähtöpaikka ja nykyinen tavoite. Siirry kirjaamaan matkalaisen poiminta linkistä Löysitkö sen? Kirjaa se!

Valitse Lokin tyyppi -kohdasta sopiva tyyppi lokkauksellesi:

 • Retrieve it from [kätkön nimi]
  Poimin kätköstä [kätkön nimi]
 • Grab it from somewhere else
  Poimin jostain muualta
 • Grab it from current holder [nimimerkki]
  Poimin nykyiselta haltijalta
 • Write note
  Kirjoita viesti (ei siirrä TB:tä sinulle)
 • Discovered it
  Näin sen

Kirjoita matkalaisen seurantakoodi uudestaan Seurantakoodi -kenttään ja kirjoita kommenttisi Kommentit-ruutuun. Kommentin ei tarvitse olla pitkä. Siihen voi esimerkiksi kirjoittaa millaisesta paikasta reissaaja lähti mukaan tai minne suunnittelet sen vieväsi.

Lopuksi paina Lähetä loki -nappia. Jos valitsit jonkun ylläolevan listan kolmesta ensimmäisestä lokityypistä, niin matkalainen näkyy nyt profiilisivun Reissaajaluettelossasi ja se on siten virallisesti sinun hallussasi.

Huom! Jos matkalaisen liikkeelle laskenut geokätköilijä ei ole suomalainen, on kohteliasta kirjoittaa kommentit englanniksi, jotta omistajakin ymmärtäisi tekstin.

Reissaajan jättäminen kätköön tai antaminen toiselle geokätköilijälle

Reissaajan jättäminen uuteen geokätköön tapahtuu löytölokin kirjoittamisen yhteydessä. Jos käyt jättämässä reissajan geokätköön, jonka olet aikaseimmin löytänyt, kirjoita kätköön note. Jos annat reissaajan eteenpäin toiselle geokätköilijälle, on hänen tehtävänsä kirjata reissaajalle Grab it from current holder -kirjaus, joka siirtää reissaajan kirjauksen tehneelle geokätköilijälle.

 

Kirjoita kommentti

 • (will not be published)