Reissaajan katoaminen

Valitettavasti reissaajia katoaa jatkuvasti. Osa reissaajista häviää katoavien kätköpurkkien mukana ja osa lähtee geokätköilijöiden matkaan, jotka – ehkä osaamattomuuttaan – unohtavat kirjata reissaajan poimisen eivätkä koskaan tule tiputtaneeksi reissaajaa uuteen purkkiin.

Joskus kadonneiksi luullut reissaajat ilmestyvät kiertoon vielä vuosienkin päästä jonkun löydettyä ne. Kadonneeksi luultu reissaaja voi löytyä myöhemmin esimerkiksi takin taskusta tai autosta siivouksen yhteydessä.

Reissaajan merkintä kadonneeksi

Reissaajan omistajana tai kätkön piilottajana voit merkitä omia tai kätköissäsi olevia reissaajia kadonneeksi. Jos geokätkön hakijana epäilet reissaajan olevan kateissa, voit kirjoittaa tästä viestiä reissaajan sivulle tai olla yhteydessä reissaajan liikkeelle laskeneeseen geokätköilijään.

Reissaajan omistajana

Voit reissaajan omistajana merkitä reissaajan kadonneeksi koska vain, kun epäilet sen joutuneen hukkateille. Kadonneeksi merkintä poistaa reissaajan geokätköjen ja geokätköilijöiden reissaajalistalta. Merkintä onnistuu kun menet reissaajan sivulle profiilisi kautta, ja valitset oikean reunan Toiminnot-pudotusvalikosta Merkitse reissaaja kadonneeksi ja painat Suorita-nappia. Sivu kysyy vielä varmistuksena Haluatko varmasti merkitä tämän reissaajan kadonneeksi? ja kuittaamalla Hyväksy reissaaja merkitään kadonneeksi.

Reissaaja voi myöhemmin jatkaa matkaansa normaalisti, jos se löytyykin jostain.

Kätkön piilottajana

Kadonneeksi merkintä onnistuu myös muiden reissaajille, joiden pitäisi reissaajalistan mukaan olla omassa geokätkössäsi. Merkintä on syytä tehdä jos kätkösi katoaa tai et löydä reissaajaa purkista (ota huomioon, että joku geokätköllä kävijä on voinut juuri poimia sen, mutta ei ole ehtinyt kirjaamaan käyntiä nettiin). Merkintä onnistuu kun menet reissaajan sivulle kätkösi reissaajalistan kautta, ja valitset oikean reunan Toiminnot-pudotusvalikosta Merkitse reissaaja kadonneeksi ja painat Suorita-nappia. Sivu kysyy vielä varmistuksena Haluatko varmasti merkitä tämän reissaajan kadonneeksi? ja kuittaamalla Hyväksy reissaaja merkitään kadonneeksi. Merkinnästä lähtee viesti reissaajan omistajalle.

Yksi kommentti artikkelille “Reissaajan katoaminen”

Kirjoita kommentti

  • (will not be published)