Maisema Kolilta

Geokätköjä alkaa olla niin paljon, että geokätköilyretkeä suunnitellessa joutuu aina tekemään valintoja kun kaikkia kivoja kätköjä ei millään saa mahtumaan yhteen reissuun. Listasimme Pohjois-Karjalan kymmenen suosituinta geokätköä suunnittelun tueksi. Pohjois-Karjalan geokätköilyretkiin kannattaa sisällyttää ainakin näitä kätköjä, jos et vielä ole niitä etsinyt.

SijaKätköPiilottajaTyyppiPisteetPisteet %Sijainti
1.GC7C98J KätkökirppisbasaariTenukko, FinTeevee, FinHentsu, PikkuHiljaTradi PM22085,6Liperi
2.GC4KJ7E Kehnon luolapelleriTradi4183,7Joensuu
3.GC2WJHC My name is Kätköilijä, Geo Kätköilijä.JSGeoMulti5183,6Joensuu
4.GC8AXND Kaalimato rinteessäOhma64Tradi PM6578,3Kontiolahti
5.GC7C98K Puntarikosken lintutorniTenukkoTradi PM4676,7Kontiolahti
6.GC8AAZD KaalimatoOhma64Tradi PM6975,0Joensuu
7.GC52YRB Kehnon pesulaTake & Ilona ja piakosTradi PM30174,0Tohmajärvi
8.GC2G76B Ilman paineitamiksu12Multi23273,9Kontiolahti
9.GC7EYV5 Pukin tupaeivotTradi5972,5Liperi
10.GC7W1HR SaalistajaMurmelinaMysteeri4571,4Kontiolahti

Miten listan geokätköt valittiin?

Suosikkipisteistä saa hyvän kuvan siitä, mistä geokätköistä on erityisestä pidetty. Pelkkää suosikkipisteiden määrää ei kuitenkaan voi suoraan käyttää, sillä vilkkaalla paikalla sijaitseva, usein vierailtu geokätkö saa helpommin paljon suosikkipisteitä. On parempi vertailla sitä, kuinka suuri osa kätköllä käyneistä antoi kätkölle suosikkipisteen. Tässä huomioidaan vain premium-jäsenet, koska vain he voivat jakaa suosikkipisteitä.

Jätimme listauksesta pois geokätköt, joilla on ollut vain vähän kävijöitä. Jos kätköllä käy vain muutama premium-jäsen vääristyy suosikkipisteiden prosenttiosuus helposti. Toteutimme tämän ottamalla listaan vain vähintään 30 suosikkipistettä saaneita geokätköjä. Geokätköily ei ole kilpailua, joten tarkoitus ei ole etsiä parasta kätköä tai jakaa palkintoja. Listan tarkoituksena on nostaa esille erityisen pidettyjä geokätköjä, joilla kannattaa käydä vaikka kauempaakin. Listan ulkopuolelle jää lukemattomia, uskomattoman hienoja geokätköjä.

2 kommenttia artikkelille “Pohjois-Karjalan suosikkikätköjä”

    • Geokätköt.fi

      Kymmenen on kovin pieni määrä ja moni huippukätkö jäi listan ulkopuolelle. GC7ME18:lla suosikkipisteiden prosentti on 65 %, joten se ei aivan yltänyt tähän listaukseen. 94 suosikkipistettä kuitenkin kertoo, että kyseessä on ehdottomasti käymisen arvoinen geokätkö. Kiitos vinkistä!

Kommentointi suljettu