Kulkutautien riivaamana aikanamme on kysyntää lähiretkeilykohteille, joissa pääsee vähän tuulettumaan geokätköilyn parissa. Keravan Ahjon lenkki on kiva, pieni kätkölenkki, jonka kiertää vaikka lastenvaunujen tai pienten lasten kanssa.

Ahjon lenkin kätköt on piilottanut nimimerkki Timpura66. Seitsemän kätkön kierros kiertää paikallisen 1,8 kilometrin pituisen kuntoradan. Mäkisessä maastossa mutkitteleva kuntorata on hyvässä kunnossa oleva hiekkatie, jonka kiertää pienen metsän keskellä. Kaikki kätköt sijaitsevat aivan kuntoradan tuntumassa, ja ne löytyvät helposti mutkattomien perustoteutusten ansiosta.

Ahjon lenkin erottaa muista kuntoratalenkeistä sen varrella sijaitseva Ollilanlampi, joka on Keravan suurin lampi. Lammen ympärillä on nevaa, ja sinne on vedetty hauskoja pieniä pitkospuureittejä. Ollilanlammella elää suojeltuja viitasammakkoja, joita kannattaa kesällä yrittää bongata pitkospuilla liikkuessaan. Lammen rannalta löytyy penkkejä, joissa voi pitää taukoa geokätköjen etsimisen lomassa. Lähivuosien aikana rannalle on tulossa myös nuotiopaikka, joka lisää paikan taukomahdollisuuksia. Ollilanlammella on myös oma geokätkönsä, joka kannattaa hakea samalla, vaikka se ei Ahjon lenkki -sarjaan kuulukaan.

Sopivalla tuulella Helsinki-Vantaan lentoasemalle laskeutuvat koneet jylisevät suoraan Ollilanlammen yli. Asenne ratkaisee kokeeko lentomelun häiritseväksi, vai tuoko lentokoneiden bongailu oman lisänsä retkeen. Lentoliikennekin on tosin jo vähentynyt koronaepidemian takia.

Kunnon lenkkiä etsivälle Ahjon lenkki voi jäädä lyhyeksi. Kuntoradalta voi kuitenkin jatkaa Keravan muille kätköille tai jatkaa lenkkiä Keinukallion suuntaan, josta löytyy muutama kätkö lisää. Keinukallion ja Ahjon lenkille tulee pituutta reilut viisi ja puoli kilometriä. Keinukallion lähellä sijaitsee myös Suomen ensimmäinen geokätkö Sun Gear, jonne kannattaa ehdottomasti poiketa, jos se vielä on hakematta.

 

Linkkejä

Ahjon geokätköt kartalla (Geocaching.com)

Keravan kuntoradat