Garminin uudet GPSMAP 64x ja 64sx mallit ovat nyt saatavilla! Mallit perustuvat todella suosittuun GPSMAP 64 -malliin ja ovatkin ulkokuoreltaan lähes samanlaiset vanhaan malliin verrattuna. Sisuskaluja on kuitenkin päivitetty. Pitkään mukana olleiden GPS- ja GLONASS-satelliittien tuen lisäksi laite tukee nyt eurooppalaista Galileo-satelliittipaikannusta. Laitteen sisäistä muistia on myös kasvatettu kahdeksaan gigatavuun. Lisää tallennustilaa saa microSd-muistikorteilla.

Useamman satelliittipaikannusjärjestelmän käyttö rinnakkain tarkentaa paikannusta entisestään. Taivaalla on käytettävissä enemmän satelliitteja, eivätkä yhden järjestelmän satelliittien huonot asemat vaikuta paikannuksen tarkkuuteen paljonkaan.

Langatonta geokätköjen latausta ja wifi-yhteyttä GPSMAP 64x -laitteisiin ei valitettavasti saatu. GPSMAP 66 -sarjasta nekin löytyvät. Geokätköt laitteeseen saa kuitenkin siirrettyä tuttuun tapaan GPX-muodossa USB-kaapelin avulla

GPSMAP 64x:n ja 64xs:n erona on jälkimmäisestä löytyvä kolmeakselinen sähköinen kompassi ja ilmanpainemittariin perustuva korkeusmittaus.

GPSMAP-sarja on tunnettu hyvästä satelliittivastaanotosta hankalissakin oloissa ja siinä uudet X-mallit eivät petä. Selvästi erottuva quad helix -antenni on erittäin herkkä ja takaa mahdollisimman hyvän paikannustuloksen tiheämmässäkin metsässä märkien tai lumisten puiden keskellä.

GPXMAP 64x-mallit painavat 230 grammaa akkujen kanssa. Laitteen mitat ovat 16 cm * 6,1 cm * 3,6 cm. Laitteen näyttö on 2,6 tuuman (3,6 x 5,5 cm) kokoinen ja sen lukeminen onnistuu hyvin kirkkaamassakin auringonpaisteessa.

Perinteisillä painikkeilla varustetut GPS-laitteet sopivat erinomaisesti geokätköilyyn ja muuhun maastossa liikkumiseen talvella ja sateisella säällä, jolloin kosketusnäytöt eivät ole parhaimmillaan.

Laitteella on IPX7-luokitus, eli se kestää roiskeita, vesi- ja lumisadetta. Laite kestää myös satunnaisen upottamisen metrin syvyyteen enintään puoleksi tunniksi.