Garminin suosittu eTrex-sarja päivittyi! Uudet mallit saivat nimekseen eTrex 22x ja eTrex 32x.

Pienikokoiset ja edulliset eTrex-mallit ovat aina olleet geokätköilijöiden suosiossa. Pienet peruslaitteet kulkevat helposti taskussa, mutta niissä on kuitenkin kaikki tarpeelliset toiminnot.

Uudet mallit korvaavat eTrex 20x ja 30x -mallit. Erona vanhempiin laitteisiin on kasvanut laitteen sisäinen muisti. eTrex 22x:ssä ja 32x:ssä sisäistä muistia on huimat kahdeksan gigatavua, eli jo laitteen muistiin saa aika kasan karttoja ja geokätköjen tietoja. Esimerkiksi ilmaiseksi ladattavissa oleva Maanmittaulaitoksen aineistoon perustuva maastokartta vie tällä hetkellä tilaa 1,67 gigatavua. Jos laitteen sisäinen muisti ei riitä, niin eTrexeissä on edelleen mahdollista hankkia lisää tallennustilaa käyttämällä microSd-muistikortteja.

Uutta on myös esiladatut TopoActive-kartat. Suomessa kartoilla ei ole suurta merkitystä parempien ilmaisten Maanmittauslaitoksen karttojen takia, mutta ulkomailla kätköillessä TopoActive-kartat ovat kätevät.

eTrex 22x:n ja 32x:n erona on jälkimmäisestä löytyvät kolmiakselinen sähköinen kompassin ja barometrinen korkeusmittarin. Varsinkin sähköinen kompassi on geokätköillessä kätevä apuväline, kun laite osaa näyttää suunnan kätkölle paikallaankin pyöriessä.

eTrex-laitteissa on 2,2 tuuman näyttö. Laitteen koko on 5,4 cm x 10,3 cm x 3,3 cm. Painoa eTrexeillä on 141,7 grammaa akkujen kanssa. Laitteet käyttävät tuttuun tapaan kahta AA-kokoista akkua tai paristoa.

eTrexejä ohjataan laitteen reunoilla olevilla painikkeilla sekä alareunan joystick-tyyppisellä ohjaimella, jonka käyttö onnistuu kätevästi peukalolla vaikka paksu tumppu kädessä. Näppäimillä varustetut GPS-laitteet ovat parhaimmillaan sateessa ja talvella, jolloin kosketusnäyttöjen käyttö ei ole mukavaa. Kosketusnäyttöjen ystävien kannattaa tutustua eTrex Touch -sarjaan.