Garminilta on vielä tämän vuoden puolella tulossa uusi GPSMAP 66 -sarja! Laite on jatkoa GPSMAP 60, GPSMAP 62 ja GPSMAP 64 -mallien sarjalle, joka on ollut erittäin suosittu vaativien käyttäjien keskuudessa.

GPSMAP 66 tuo sarjan nykyaikaan lisäämällä mm. geokätköilijöiden kaipaamaan langattoman kätkötietojen lataamisen Oregon 700 -sarjan tyyliin. Geocaching.com -sivustolla luodut kätkölistat saa siis ladattua langattomasti laitteeseen wifin tai kännykän kautta jaetun datayhteyden kautta. Kätkötietojen päivittäminen laitteeseen onnistuu näppärästi maastossakin ilman kaapeleita.

 

GPSMAP-sarjan tuotteet ovat aina olleet suosittuja myös ammattikäytössä. Suuri quad helix -antenni tuo tarkkuutta GPS-signaalin vastaanottoon hankalassakin maastossa, mikä on erinomainen ominaisuus myös geokätköilykäyttöä ajatellen. Laitteessa ei ole kosketusnäyttöä, vaan perinteiset näppäimet eli sen käyttö on helppoa talvellakin sormikkaat kädessä. Näppäimet ovat myös vähemmän herkkiä hipaisuista johtuville vahinkopainalluksille.

GPSMAP 66 painaa 230 grammaa akkujen kanssa. Akuiksi sopivat AA-kokoiset akkuparistot ja tavalliset paristot. Yksillä akuilla laitteelle riittää virtaa GPS-paikannusta käyttäen jopa 16 tunnin ajaksi ja vara-akut kulkevat helposti mukana taskussa.

GPSMAP 66 -sarjan gepseissä on kolmiakselinen sähköinen kompassi, jonka avulla suuntanuoli näyttää oikein vaikket liikkuisikaan, eikä laitetta tarvitse pitää suorassa. Tämä on erityisen kätevä ominaisuus geokätköjä etsiessä, kun tarkan nollapisteen etsiminen onnistuu helposti.

Laitteessa on 16 gigatavun sisäinen muisti, eli kartoille ja kätkötiedoille on hyvin tilaa ilman muistikorttiakin. Lisää tallennustilaa saa MicroSD-muistikortilla, jolle on paikka akkujen takana.

Ihan uutena ominaisuutena gepseissä on tuki Garminin Explore -sovellukselle, jolla pääset tarkastelemaan gepsin tallentamaa reittiä ja karttoja kännykän sovelluksesta.

GPSMAP 66 -sarjasta tulee myyntiin kaksi mallia, GPSMAP 66s ja GPSMAP 66st. Jälkimmäisessä on mukana koko Euroopan topokartta. Laitteiden hinnat meidän verkkokaupassa ovat ovat 395 euroa (66s) ja 439 euroa (66st).

Tuttuun tapaan gepsiin saa ladattua ilmaiseksi Teemu Peltosen koostamat Maanmittauslaitoksen topografiset kartat koko Suomesta ja ulkomailla on käytössä OpenStreetMap -kartat. Maksullisiakin kartta-aineistoja on toki tarjolla esimerkiksi veneilykäyttöön, mutta geokätköillessä pärjää hyvin maksuttomilla kartoilla.

GPSMAP 66 -laitteita on alustavan tiedon mukaan saatavilla lokakuun aikana. Tilaa omasi jo nyt, niin saat laitteen ensimmäisten joukossa!