Vuosi on vaihtunut jo tovi sitten ja viime vuoden löydöt on useimmilla kirjattu verkkoonkin. Nyt onkin taas aika nostaa joitain vuoden suosituimpia geokätköjä esille.

Suosikkipisteistä saa hyvän kuvan siitä, mistä geokätköistä vuoden aikana on pidetty erityisen paljon. Pelkkää suosikkipisteiden määrää ei kuitenkaan voi suoraan käyttää, sillä vilkkaalla paikalla sijaitseva usein vierailtu geokätkö saa helpommin paljon suosikkipisteitä. Paremman tuloksen saa kun katsoo kuinka iso osa kätköllä kävijöistä antaa kätkölle suosikkipisteen. Prosentin laskemisessa huomioidaan vain premium-jäsenet, koska vain he voivat jakaa suosikkipisteitä.

Jätimme listauksesta pois geokätköt, joilla on ollut vain vähän kävijöitä. Jos kätköllä käy vain muutama premium-jäsen, niin suosikkipisteiden prosenttiosuus vääristyy helposti. Toteutimme tämän ottamalla listaan vain vähintään 30 suosikkipistettä saaneita vuoden 2018 aikana piilotettuja geokätköjä.

Geokätköily ei ole kilpailua, joten tarkoitus ei ole etsiä parasta kätköä tai jakaa palkintoja. Listan tarkoituksena on nostaa esille erityisen pidettyjä geokätköjä, joilla kannattaa käydä vaikka kauempaakin. Vuoteen mahtuu niin paljon loistavia geokätköjä, että lyhyeltä listalta jää moni huippukätkö pois.

SijaKätköPiilottajaTyyppiPisteetPisteet %Sijainti
1.GC7C98J KätkökirppisbasaariTenukko, FinTeevee, FinHentsu, PikkuHiljaTradi PM14389,4Liperi
2.GC7MD4F PottumoottoriTeam_WildwaterMysteeri PM24386,8Haapajärvi
3.GC62HPD 4. Joulukuuta – Joulun 2018 multikalenteri JassuliiniMulti4586,3Pyhtää
4.GC7AXRM LypsykonecopohontasMulti7083,3Rauma
5.GC7HCMN KittilhänMapa55Mysteeri PM3282,1Kittilä
6.GC7QCC8 LippulaulutodotMulti3280,0Hamina
7.GC7W7M7 Ongel(l/m)acopohontasMysteeri5078,1Laitila
8.GC7YPV2 Pieni kauhukaappiHanikkiTradi PM7177,8Kotka
9.GC7NCDK Lintutornin porttimikkomiesTradi3177,5Kalajoki
10.GC7X28G VinosaurusIippiLiinuMysteeri3477,3Oulu

Suosikkien top10-listan geokätköjen piilottajissa on tuttuja nimimerkkejä aiempien vuosien listoilta, mutta ilahduttavasti myös uusia nimimerkkejä. On myös mukava huomata miten laajasti eri puolille Suomea suosikit sijoittuvat.

Jos et ole vielä käynyt etsimässä näitä kaikkia, niin kannattaa suunnitella tulevat kätköretket niin, että suosikkikätköt osuvat sopivasti reitin varrelle! Suosikkikätköistä Pottumoottori on hyllytettynä talven ajaksi, joten sen hakemisen kanssa täytyy malttaa odottaa kevättä.