© OpenStreetMap contributors

Kahden kotimaisen megatapahtuman kesä on vielä edessä, mutta seuraavan vuoden tapahtumia suunnitellaan jo! Nyt näyttää vahvasti siltä, että ensi vuoden kesänä megatapahtuma kokoaa geokätköilijöitä taas Pohjois-Pohjanmaalle, sillä Haapajärvelle suunnitellaan megatapahtumaa 6 – 8.7.2018 viikonlopulle. Varsinainen tapahtuman pääpäivä olisi tuttuun tapaan lauantai, eli 7.7.2018.

Työtä on vielä paljon edessä, eikä tapahtumaakaan ole vielä julkaistu, mutta päivämäärä kannattaa merkitä kalentereihin jo nyt. Megatapahtuman statuksen miitti saa vasta kun 500 osallistujaa on ilmoittanut tulostaan.

Haapajärvellä on kaksi leirintäaluetta, mutta tapahtuman aikaan vierailijoiden käyttöön tulee myös väliaikainen leirintäalue. Hotelleja Haapajärveltä löytyy kaksi, Hotelli Haapajärvi ja Hotelli Kulkuri. Lisää majoitustilaa on tarkoitus järjestää tapahtumapaikan lähellä sijaitseviin kouluihin.

Etsittävää Haapajärven ympäristössä riittää. Aivan Haapajärven keskustan tuntumasta alkavat pitkät power trailit, jotka yhdistyvät Iso-Sydänmaan vaellusreittiin.

Tapahtuman järjestämistä koordinoi nimimerkki H2Ö. Onnistunut megatapahtuma vaatii paljon vapaahtoisten työpanosta ja nyt kannattaakin ilmoittautua järjestäjälle, jos pystyy jotenkin auttamaan.