13.4.2017 on mahdollisuus hankkia uusi matkamuistokuva geokätköilyprofiiliin. Uuden matkamuistokuvan saa osallistumalla mihin tahansa miittiin tuona päivänä. 13.4. on kiirastorstai, eli viimeinen arkipäivä ennen pääsiäistä.

Matkamuistokuvan aiheena on Saksasta lähtöisin oleva geokätköilijöiden vuosittain viettämä dönerstag. Ideana on kokoontua pitämään kätköilymiittejä kebab-ravintoloihin. Tänä vuonna tapahtumaa juhlitaan jo 11. kerran ja siitä on kasvanut suuri ilmiö. Dönerstag on väännös saksankielen Donnerstag (torstai) -sanasta ja döner-kebabista.

Kebab-aiheisia miittejä tullaan varmasti näkemään Suomessakin, mutta matkamuistokuvan saa mistä tahansa tuona päivänä järjestetystä miitistä. Aika näyttää juurtuuko dönerstag-perinne myös suomalaiseen geokätköilykulttuuriin.

Geocaching Blogin juttu aiheesta.