Sarvikallio on Tuusulanjärven rantojen korkein kohta ja uusittuine reitteineen tarjoaa kivan pienen retkikohteen, josta geokätköilijäkin löytää etsittävää.

Sarvikallio on Uudenmaan virkistysalueyhditystyksen (Uuvi) ylläpitämä ulkoilualue Tuusulanjärven länsirannalla. Paikka on hieno ja se olikin suosittu retkikohde jo Tuusulanjärven taiteilijayhteisön aikaan 1900-luvun alkupuolella. Sarvikallion aluetta on kehitetty ihan viimeaikoina ja alueelle on kunnostettu 3,4 kilometrin pituinen Seittelinreitti-niminen luontopolku. Polun rakenteet ja viitoitukset on tehty ihan viimeisen päälle hienosti ja alueen suosio on huomioitu leveinä reitteinä. Polku kiertelee Sarvikallion rinteillä ja lähimetsissä. Reitti on helppokulkuinen, mutta pieniä korkeuserojakin löytyy. Reitin puolivälin oikopolkua pitkin kuljettavaa matkaa voi halutessaan lyhentää.

Parhaalta näköalapaikalta Sarvikallionlaelta löytyy mukava nuotiopaikka, josta voi ihastella maisemia Tuusulanjärven yli Halosenniemen suuntaan. Kuten aina Uuvin alueilla, puuhuolto toimii hyvin ja nuotiopaikan läheltä löytyy puuvaja.

Varsinainen Sarvikallio on luonnonsuojelualuetta, eikä siellä saa telttailla, mutta luonnonsuojelualueen ulkopuolella telttailu on mahdollista jokamiehenoikeudella. Sarvikallion rannasta löytyy laituri, joten paikalle voi tulla veneellä tai meloen esimerkiksi Hyrylän tai Järvenpään suunnista.

Nuotiopaikka Sarvikalliolla

Luontopolun varrella on kolme Seittelinreitti-sarjan helppoa kätköä, jotka poimii näppärästi polkua kierrellessä. Ruuhkaisena päivänä ohikulkijoiden poistumista voi vähän joutua odottelemaan ennen kätköjen poimimista, mutta onneksi kätköt löytyvät helposti, eikä pitkiä etsintöjä tarvitse tehdä. Luontopolun kätköjen lisäksi kalliolta löytyy vanhempi, vuonna 2007-piilotettu, Sarvikallio-kätkö.

Polun läheltä löytyy myös hurjan suosikkipistemäärän kerännyt vain premium-käyttäjille näkyvä geokätkö, joka tunnetaan nimihirviöllä “PET kuusessa” with Kopo style – 1000’s julkaisu.

Linkkejä