Geocaching.com kertoi perjantaina erikoisen lyhyellä varoitusajalla uusimmasta kampanjastaan. Pitämällä yllä niin sanottua löytöputkea 25.8. – 31.8. tienaa kätköilyprofiiliinsa uuden matkamuistokuvan (souvenirin). Putkeen riittää kun joka päivä löytää vähintään yhden geokätkön. Myös miitteihin osallistumiset ja jopa Adventure Labit lasketaan putkeen. Putki pitäisi siis aloittaa tänään, joten jos et vielä ole suunnitellut päivälle geokätköilyä kannattaa ohjelmaan mahduttaa vähintään yksi kätkö.

Löytöjä ei tarvitse kirjata heti samana päivänä, vaan matkamuistokuvan lupaillaan ilmestyvän profiiliin kunhan löytölokit jokaiselle päivälle ilmestyvät.

Uusi kampanja tuli aikamoisena yllätyksenä, sillä edellinen Museon mysteeri -kampanja oli vasta päättynyt. Lyhyt varoitusaika onkin herättänyt kitkeriä kommentteja Geocaching.comin blogissa. Mikään ei tietenkään pakota suorittamaan putkea juuri nyt, jos souvenir ei kiinnosta.

Kampanjasta löytyy lisätietoa Geocaching.com:n omasta blogista.

Moni geokätköilijä on suorittanut pitkiä putkia ilman kampanjoitakin. Osittain tähän kannustavat muutamat haastekätköt, mutta monella putkikätköily on alkanut ennen haasteitakin. Pisimmät putket ovat jatkuneet vuosia, mikä vaatii jo melkoista omistautumista. Jos joka ikinen päivä on löydettävä vähintään yksi kätkö, ei ole varaa sairastella kotona tai jäädä laiskottelemaan. Putken takia ei ole myöskään mahdollista matkustaa alueille, joilla geokätköjä ei ole.

Tilastojen mukaan pisimmät kotimaiset putket menevät jo melkein neljässä tuhannessa päivässä, eli geokätköjä on löytynyt päivittäin putkeen yli kymmenen vuoden ajan! Tällä hetkellä pisin kotimainen putki on Lotharkin 3966 päivän putki. Putkitilastoja pääsee tarkastelemaan Project-gc.com:n tilastoista. Ennen tällaisiin suorituksiin ryhtymistä kannattaa kokeilla onko putkikätköily oma juttu ja siihen Geocaching.com:n viikon kestävä kampanja sopiikin hyvin.