Harva power trail on yhtä helposti saavutettavissa kuin Espoo PowerTrail. Tänne on helppo tulla julkisilla, pyörällä tai omalla autolla. Powertrailin ensimmäinen kätkö on vain muutaman sadan metrin päässä Espoon keskuksen juna-asemalta, johon pääsee helposti lähijunilla. Myös paluu reitin lopusta aloituspisteelle onnistuu kätevästi bussilla.

Espoon PowerTrail kulkee Espoon Keskuksesta Pirttimäkeen, jossa sijaitsee Helsingin kaupungin omistama ulkoilualue. Kätkösarja on geokätköilijä marsusramin käsialaa. Sarjaan kuului alunperin 50 geokätköä, mutta muutama on jo päätynyt arkistoon olosuhteiden muututtua. Reitin lähellä on kuitenkin lukuisia sarjaan kuulumattomia kätköjä, joita voi samalla etsiä tekemällä pieniä koukkauksia reitiltä. Etsittävää siis riittää vähintään reippaan päiväretken ajaksi. Pirttimäestä ulkoilua voi jatkaa Nuuksion suuntaan. Aiemmin EPT yhdistyi Pirttimäessä pitkään Nuuksio Power Trailiin, mutta se on jo päätynyt arkistoon.

Pituutta Espoon PowerTrailin reitillä on aika tarkalleen kymmenen kilometriä. Reitti kulkee hyväkuntoisia ulkoiluteitä pitkin. Eteläpäässä maisema on paikoin kaupunkimaista tai puistoa, mutta Kehä III:n jälkeen ympäristö muuttuu metsäisemmäksi. Metsässäkin reitti kulkee leveää hiekkatietä pitkin, joten liikkuminen täällä onnistuu vaikka lastenvaunujen kanssa. Reitti sopii erinomaisesti myös pyörällä kierrettäväksi eikä missään kohti ole tarvetta maastopyörälle tai taluttamiselle.

Sarjan geokätköt ovat toteutukseltaan mukavan vaihtelevia, mutta kuitenkin helposti löydettäviä, joten matka etenee mukavasti. Kaikki geokätköt sijaitsevat kävelyteiden tuntumassa, eikä isoja poikkeamia tarvitse tehdä, ellei harhaudu hakemaan reittiin kuulumattomia kätköjä. Kätkösarja on tehty jo 2014, joten kätköille on ehtinyt syntyä pienet polut, eikä aina tarvitse edes katsoa gepsiä tietääkseen missä kätkö on.

Jos reitin kulkee numerojärjestyksessä, löytyy reitin päätteeksi Pirttimäestä mukava Kahvila Ukén, jossa saa tankattua evästä ennen paluumatkaa. Kahvilan pizzoista kuulee paljon kehuja. Kesän kätköretkien kannalta kahvila on harmillisesti kiinni yrittäjän lomaillessa elokuun kahtena ensimmäisenä viikkona.

Jos edestakasin kävely ei houkuta, niin trailin alku- ja loppupisteen välin pääsee kulkemaan Espoon busseilla 246 ja 246K. Pohjoispäässä oikea pysäkki on Pirttimäki ja Espoon keskuksessa bussit lähtevät rautatieaseman eteläpuolelta. Bussit kulkevat päiväsaikaan kerran tunnissa. Reitti on mahdollista tehdä myös pienemmissä osissa hyödyntäen silti bussikyytejä. Esimerkiksi Oittaan kohdalta pääseee hyvin kulkemaan reitiltä bussipysäkille ja toisin päin.

Jos tulet kauempaa teltan, asuntoauton tai -vaunun kanssa, niin Oittaa Camping -leirintäalue tarjoaa majapaikan aivan power trailin vierestä.

Power trailin geokätköt kartalla (Geocaching.com)
Reitin ensimmäinen geokätkö EPT #1 Lakela (Geocaching.com)