Varusteet

Geokätköilyssä ei tarvita mitään välttämättömiä varusteita, mutta monesti mukana alkaa kulkea kaikenlaista hyödyllistä. Monilla pidempään geokätköilyä harrastaneella on erityinen kätköilyreppu tai -laukku joka on aina valmiina geokätköilyretkeä varten. Luettelemme tässä joitakin hyväksi havaittuja geokätköilyvarusteita.

GPS-laite

Käsi-GPS on kestävä ja vesitiivis GPS-paikannin, joka soveltuu erinomaisesti geokätköilyyn. Moderneihin GPS-laitteisiin saa ladattua geokätköjen tiedot ja hyvät maastokartat.

Suosituin GPS-merkki on Garmin. Geokätköilyyn sopivat Garminin GPS-laitteet löydät edullisesti kauppamme valikoimista.

Älypuhelin

Älypuhelimella saat ladattua viimeisimmät kätkötiedot maastossakin. Geokätköilysovelluksen avulla älypuhelinta voi käyttää myös perinteisen GPS-laitteen sijasta kätköjen etsimiseen.

Kynä

Geokätköillessä kannattaa aina pitää oma kynä mukana, vaikka useimmissa kätköissä onkin lyijykynä. Kätkön kynä voi olla huonossa kunnossa tai kadonnut. Käyttämällä omaa kynää ei tarvitse miettiä millainen kynä purkissa on tai onko sitä ollenkaan. Parhaiten toimii laadukas kuulakärkikynä jonka muste on vedenkestävää. Suosittelemme monen käyttämää Uni Power Tank SN-220 -kynää, joka toimii hyvin talvellakin ja kosteissa olosuhteissa.

Paperia

Paperille teet tarpeen vaatiessa muistiinpanoja ja sitä voi jättää kätköihin joiden lokikirja on täynnä.

Taskulamppu

Geokätköt piileskelevät usein varjoissa ja hauska kätköilyretki venähtää helposti illan puolelle. Varsinkin pimeään vuodenaikaan valoisa aika meinaa loppua kesken. Kunnon taskulamppu on kätköilijän paras kaveri heti GPS:n jälkeen. Hyvä taskulamppu kestää vettä ja kovaa käyttöä. Nykyaikaisissa LED-lampuissa paristot kestävät pitkään ja niiden valoteho on hyvä. Löydät kaupastamme laajan valikoiman laadukkaita Fenix otsa- ja taskulamppuja.

Ulkoiluvaatteet

Hyvillä ulkoiluvaatteilla pysyt kuivana ja lämpimänä kelissä kuin kelissä. Nykyaikaiset kalvopuvut päästävät kosteuden ulos, mutta pitävät sadetta. Vaatteita valitessa kannattaa huomioida, että kätköillessä joutuu silloin tällöin kiipeilemään kallioilla ja ryömimään luolissa, jolloin vaatteet joutuvat koville.

Ensiapupakkaus

Pienellä ensiapupakkauksella paikkaat kolhut ja naarmut. Tutustu ensiapupakkauksen sisältöön etukäteen ja opettele käyttämään sitä.

Varaparistot tai virtapankki

Mikään ei ole, niin ikävää kuin kesken geokätköilyreissun loppuva älypuhelin akku tai hyytyvät GPS:n paristot. Paristoista kannattaa pitää mukana aina vähintään yhtä paria varalla. Ota varaparistot myös taskulamppua varten! Paristoiksi suosittelemme Eneloop Pro -paristoja, jotka toimivat hyvin kylmässäkin ja säilyttävät latauksen pitkään.

Kamera

Kameralla tai kamerakännykällä ikuistat kätköilyreissun mielenkiintoisia tapahtumia ja voit sitten jakaa ne muille internetissä. Kamerasta voi olla apua myös kätköä etsittäessä, sillä kameran saa paikkoihin joihin ei muuten ole helppo kurkata.

Peili

Peilillä on näppärä kurkkia paikkoihin joihin ei suoraan näe. Geokätköilypeiliksi sopii mikä tahansa pieni taskupeili. Teleskooppivarren päässä olevalla peilillä on helppo tarkastaa hankaliakin koloja.

Hanskat

Kestävät hanskat suojaavat käsiä lasinsiruilta, oksilta ja teräviltä kiviltä kätköä etsittäessä. Hanskoista on iloa myös kun poimit roskia geokätköilyn ohessa.

 

4 kommenttia artikkelille “Varusteet”

Kirjoita kommentti

  • (will not be published)