Löydön kirjaaminen

Geokätköilijät kirjaamassa lokikirjaan

Kaikki löydöt kannattaa kirjata huolellisesti Geocaching.com -sivustolle, niin tiedät myöhemmin mitä kätköjä olet jo hakenut. Hyvin kirjoitettu kertomus kätkön hakureissusta on hyvä tapa osoittaa kiitosta kätkön piilottajalle.

Kätkön lokikirjaan

Kirjoita kätkössä olevaan lokikirjaan päivämäärä ja nimimerkkisi. Voit halutessasi kirjoittaa myös pidemmin geokätköilyretkestäsi, mikäli siihen on riittävästi tilaa. Kannattaa kirjoittaa lokikirjaan merkintä jos otit kätköstä matkalaisia, niin seuraavat kävijät eivät ihmettele missä ne ovat. Joku voi hätäisen kärsimättömästi kirjoittaa asiasta turhaan reissaajan sivuille, jolloin matkalaisen omistaja saattaa turhaan huolestua.

Internetiin

Kätkölöytö kirjataan Geocaching.com -sivustolle kätkökuvauksen kautta. Kätkökuvaussivulta löytyy linkki Kirjaa käyntisi, josta lokimerkinnän pääsee kirjoittamaan. Valitse Lokin tyyppi -alasvetovalikosta sopiva tyyppi lokkauksellesi:

 • Found it
  Löysit kätkön
 • Didn’t find it
  Et löytänyt kätköä
 • Write note
  Muu merkintä, esim. TB:n jättäminen aiemmin löydettyyn kätköön
 • Needs archived
  Kätkö täytyy arkistoida. Jos omistaja ei huolla kadonnutta kätköä pitkään aikaan tai kätkö on piilotettu sopimattomalle paikalle ,voi käyttää tätä lokityyppiä. Arkistointitarpeen syy perustellaan lokissa. Arkistointikehotuksesta lähtee tieto vapaaehtoisille kätkötarkastajille, jotka voivat ryhtyä toimenpiteisiin jos omistaja ei reagoi aiheelliseen ilmoitukseen.
 • Needs maintenance
  Kätkö tarvitsee huoltoa. Ilmoitus omistajalle kätkön huoltotarpeesta. Kätkö voi vaatia huoltoa esimerkiksi jos purkki on hajonnut tai sisältö on pahasti kastunut. Tee tämän ilmoituksen lisäksi Found it -loki, merkiksi purkin löydöstä.
 • Post Reviewer Note
  Lähinnä kätkön tarkastusvaiheessa käytetty lokityyppi

 

Valitse Kirjauspäivä -kohtaan päivämäärä jolloin kävit kätköllä.

Kirjoita kommenttisi Kommentit-kenttään. Tässä kannattaa kertoa kaikki kätköreissulla sattuneet kommellukset ja mielenkiintoiset asiat, sillä kokemusten jakaminen on olennainen osa geokätköilyä. Pidä huolta ettet vahingossakaan paljasta purkin piilotustapaa lokissasi, sillä se pilaisi muilta etsimisen ilon. Jos sinun välttämättä täytyy kertoa lokissa jotain mikä saattaa paljastaa kätkön piilon, niin ruksaa kommenttikentän alapuolelta kohta , niin kommenttisi sotketaan ROT13-salakirjoituksella ja sen saa näkyviin erikseen vain linkkiä painamalla.

Jos jätit kätköön Travel Bugeja tai geokolikoita, niin valitse ne Jätitkö yhtään reissaajaa? -kohdasta. Jos jätit monta matkalaista, voit valita ne pitämällä CTRL-näppäintä pohjassa ja klikkaamalla pudottamiesi matkalaisten nimiä.

Kun olet saanut lokisi valmiiksi paina Lähetä loki.

Pääset myöhemmin halutessasi muokkaamaan lokia jos unohdit jotain.

Kirjoita kommentti

 • (will not be published)