Kätköpurkki säilyy todennäköisemmin paikallaan kun käyttää hetken aikaa ja vaivaa sen naamioimiseen. Naamioitu purkki ei osu niin helposti satunnaisen ohikulkijan silmiin.
Muista että naamioinnin pitäisi kestää yhtä kauan kuin purkinkin! Jos kasaat tuoreita heiniä purkin päälle niin se on varmasti sillä hetkellä hyvin piilossa, mutta heinät kuolevat ja katkeilevat kun kätköä etsitään. Hyvä naamiointi ei niinkään ole kätkön peittämistä vaan sen häivyttämistä taustaansa. Parhaiten naamioidut geokätköt ovat olleet vuosia vilkkailla paikoilla aivan kaikkien nähtävissä, mutta pysyneet tallessa.
Kannattaa miettiä saisiko kätkön näyttämään joltain muulta esineeltä, joka näyttää kätköpaikalle kuuluvalta. Geokätköjä on naamioitu mm. linnunpöntöiksi, kävyiksi, kiviksi, oksiksi, sillan rakenteiden osiksi, sähkörasioiksi, valvontakameroiksi ja sadettimiksi.
Linnunpönttö on hyvä ja toimiva naamiointi metsässä, mutta nykyään jo niin yleinen, että se tuskin hämää geokätköilijää. Jos päätät käyttää linnunpönttöä, niin tuki pöntön suuaukko, muuten joku onneton lintu yrittää kevään tullen tehdä pesän pönttöön. Tukittu suuaukko on etsijälle varmistus siitä, että pöntön voi avata.
Kannattaa päästää luovuutensa vapaaksi naamiointia tehdessä. Omaperäiset naamioinnit ovat aina piristäviä poikkeuksia!
EK2102
says:Hei, olen tekemässä useamman kätkön kätkötrailia metsäpolkujen varteen ja minulle on epäselvää kätkökuvausta tehtäessä tarkoitetaanko kätkön kokoa ilmoitettaessa camona olevan linnunpöntön kokoa suuri, vaiko pönttöcamon sisällä olevan pienen pakasterasian kokoa pieni. Pakasterasian sisällä on se logivihko. Tällä asialla on jo kiire, koska kätköt ovat jo saturaatiotarkistuksessa.
tv. EK2102
Geokätköt.fi
says:Hei,
Olemme kirjoittaneet kätköjen kokoluokituksesta ohjetta: https://geokätköt.fi/opas/geokatkojen-piilottaminen/geokatkojen-koot/
Pääsääntöisesti kokoluokitus menee kätköpurkin tilavuuden mukaan, eli tässä tapauksessa sen pakasterasian joka on varsinainen kätkö.