Suomeenkin kovalla rytinällä rantautunut tarjouspäivä black friday on taas täällä. Osa kaupoista on vienyt hullutuksen siihen pisteeseen, että black friday on venynyt jopa koko viikon pituiseksi. Useimmilla kaupoilla “perjantai” jatkuu vähintään viikonlopun ajan. Mekin mietimme, että pitääkö jotenkin lähteä tähän mukaan, mutta päätettiin olla osallistumatta mokomaan hullutukseen.

Black fridayn sijaan kannustamme sinua viettämään Luonto-Liiton organisoimaa Älä osta mitään -päivää. Päivän ideana on haastaa ihmiset pohtimaan omia kulutustottumuksiaan ja niiden vaikutuksia ympäristöön. Ehdotus voi kuulostaa kauppiaan suusta oudolta, mutta myymme paljon mieluummin vähemmän tavaraa, jota geokätköilijät oikeasti tarvitsevat kuin kasoittain kaikkea turhaa roinaa. Älä hätäänny, jos nyt Älä osta mitään -päivänä kipeästi tarvitset jotain geokätköilytarvikkeita. Tilaukset kyllä toimitetaan totutun pikaisesti, mutta haluamme haastaa jokaisen pohtimaan ostotottumuksiaan edes yhden päivän ajaksi.

Yksi päivä ei vielä muuta mitään. Toivomme kuitenkin, että siitä jäisi päähän kytemään joitain ajatuksia, jotka saattaisivat pidemmällä ajalla vaikuttaa enemmän.

Palautuvista heräteostoksista syntyy kuluja ja turhaa liikennettä

Hätäköiden tehdyt tilaukset eivät oikeasti ole kenenkään etu. Emme halua, että tilaat jotakin mitä et oikeasti tarvitse, sillä katuvien asiakkaiden palauttamista tilauksista syntyy meille kauppana vain kuluja. Turhista tilauksista hyötyy vain Posti, joka laskuttaa pakettien kuljettamisesta mennen tullen. Kukas ne ylimääräiset kulut sitten lopulta maksaa? Noh, tuotteiden hintoihinhan ne siirtyvät ja lopulta maksajiksi tulevat asiakkaat.

Kun palautuksien määrä pysyy pienenä, pystymme tarjoamaan tuotteita edullisemmin ilman suuriin volyymeihin perustuvia alennuspäiviä. Säästöä syntyy myös siitä, ettei meidän tarvitse mainostaa tarjouskampanjaa juuri samaan aikaan kaikkien muiden kauppojen kanssa. Kun mainospaikkojen kysyntä on suurta, nousevat myös niiden hinnat.

Tee harkittuja ostoksia ja panosta laatuun

Olemme pyrkineet kehittämään tuotevalikoimaa siihen suuntaan, että myytävät tavarat ovat kestäviä ja laadukkaita. Garminin GPS-laitteet ovat hyvä esimerkki tästä. Ei ole harvinaista nähdä geokätköilijän liikkuvan jopa kymmenen vuotta vanhan GPS-laitteen kanssa. Vanhakin gepsi voi edelleen olla täysin pätevä ja toimiva laite geokätköilyyn. Kauppiaan kannalta tämä tietysti tarkottaa, ettei gepsejä mene samoille asiakkaille kovin usein, mutta laadukkaan tuotteen myynnistä tulee parempi mieli. Sama periaate pätee Fenixin taskulamppuihin, jotka on tehty kestämään. Aina välillä joku kommentoi, että kiinalaisista verkkokaupoista saa kymmenen lamppua Fenixin hinnalla. Halpa hinta näkyy kuitenkin jossakin, eikä lamppujen laadusta ole varmuutta. Voi hyvin olla, että ne kymmenen lamppua kestävät yhtä kauan kuin yksi Fenix.

Unohda shoppailut ja lähde etsimään geokätköjä!

Mitäpä jos unohtaisitkin shoppailut koko viikolopun ajaksi ja lähtisit etsimään geokätköjä? Marraskuun sää voi vaikuttaa harmaalta ja pimeältä, mutta geokätköiltä löytyy elämyksiä pimeässäkin. Nyt on paras vuodenaika jännittävien yökätköjen hakemiseen.