Fenixin HL60R Raptor on ollut yksi meidän myydyimmistä lampuista, eikä mikään ihme. Kestävä, tehokas ja kätevä otsalamppu sopii erinomaisesti myös geokätköilykäyttöön. Otsalampun kätevyys korostuu geokätköilyssä kun kädet jäävät vapaaksi gepsin tai kännykän geokätköilysovelluksen käyttöön ja geokätkön kirjaaminenkin sujuu kätevästi.

Kehitys kehittyy ja nyt Fenixiltä on tullut päivitetty version HL60R Raptor+. Nimihirviöstä huolimatta kyseessä on erittäin mielenkiintoinen laite. Otsalampun ledistä on saatu puristettua huipputeholla 50 lumenia lisää valoa akunkeston siitä kärsimättä. Täydellä teholla lampun valoteho on nyt täydet 1000 lumenia. Täydellä teholla akussa riittää virtaa tunnin käyttöön.

Raptor+:ssa on yhteensä kuusi tehoasetusta valolle:

TilaTehoAkunkesto
Turbo1000 lm1 h
Teho600 lm2 h
Keski400 lm3 h
Matala150 lm9 h
Eko50 lm30 h
Moon1,5 lm250 h

Moon-tila sopii lähinnä kartanlukemiseen tai lukuvaloksi teltassa. Turbo-tilassa näkeekin sitten jo 118 metrin päähän.

Geokätköilyssä laitteet joutuvat koville, mutta Raptor on tehty kestämään. Otsalamppu kestää tiputuksen yhden metrin korkeudesta ja se on uppovesitiivis kahden metrin syvyyteen saakka.

Pakkauksessa tulee mukana 3500 mAh akku, jonka lataaminen käy helposti USB-kaapelilla. Lampun pieni led ilmaisee jäljellä olevan akkukapasiteetin, joten virran vähenemisen voi ennakoida hyvissä ajoin.