M19A1 Ammuslaatikko (käytetty)

20,00  sis. alv

Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Saimme haltuumme pienen erän geokätköilykäytöstä poistuneita ammuslaatikoita. Nämä ovat sen verran jykeviä kätköpurkkeja, ettei niitä helpolla kätkökäytössä saa rikki.

Kätköpurkkina ammuslaatikko on legenda. Laatikko on tehty paksusta pellistä ja se on tehty sodankestäväksi. Rauhanomaisemmassa käytössä nämä kestävät kätköpurkkeina kovempaakin käyttöä. Erityisesti ammuslaatikot sopivat kivikkoisiin paikkoihin, joissa kätköpurkki saa herkästi kolhuja kivistä. Muovipurkit hajoavat herkästi kivien alle jäädessään, mutta ammuslaatikot eivät ihan pikku murikoista kolhiinnu. Yhdysvalloissa ammuslaatikkokätköt ovat selvinneet mm. metsäpaloista, vaikka kätkön sisältö toki kuumuudessa kärventyy. Ammuslaatikkokätköjä on tulva-alueilla löydetty kaukana piilopaikoistaan ja niiden sisältö on edelleen ollut täysin kunnossa.

Ammuslaatikossa on päällä saranakiinnitteinen kansi, joka suljetaan toisessa päässä olevalla salvalla. Kannen alla on kuminen tiiviste, jonka salpa painaa vasten laatikkoa. Nämä laatikot on suunniteltu pitämään ammukset kuivina ja ne toimivat samoin kätkön sisällölle. Käytetyissä ammuslaatikoissa voi joskus olla kumitiiviste hukassa, mutta näissä kaikissa kumitiiviste on paikallaan.

Käytetyistä NATO-ammuslaatikoista liikkuu markkinoilla yleensä kahta kokoa. M19A1 on pienempi alunperin .30 kaliiberin ammuksille tarkoitettu laatikko. Pienempi laatikko sopii erityisen hyvin geokätköksi, sillä lituskaisempana sen saa vähän ahtaampaan koloon piiloon. Purkin sisällä on kuitenkin reilusti tilaa ja kätkö on regular-kokoisista kätköistä isommasta päästä.

Ammuslaatikot ovat käytettyä armeija-/geokätköily-ylijäämää. Laatikoissa on kolhuja, naarmuja, likaa ja ruostetta. Ne ovat kuitenkin täysin käyttökelpoisia ja palvelevat helposti vielä pitkään kätköpurkkeina. Armeijakäytön aikaiset ammuksiin liittyvät merkinnät on valmiiksi maalattu piiloon Geocaching.com:n piilotusohjeiden mukaan

Ammuslaatikon päällä on kantokahva, josta sitä on helppo kantaa tai vetää ulos piilosta. Laatikon voi myös ripustaa kantokahvasta.

Väriltään ammuslaatikot ovat mustan vihreät. Kooltaan ne ovat regular-kokoisia. Sisäpuolen mitat ovat 25,5 cm 17,0 cm * 8,9 cm. Purkkiin mahtuu kunnon lokikirja ja reilusti vaihtotavaroita sekä matkalaisia.

Lisätiedot

Paino1.65 kg
Mitat27.5 × 18 × 10 cm

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “M19A1 Ammuslaatikko (käytetty)”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *