Etkö ehtinyt osallistumaan GIFF-miitteihin? Ei hätää, finaaliin valitut GIFF-lyhytelokuvat ovat tuttuun tapaan katsottavissa YouTubessa:

Tämän vuoden voittajaksi valikoitui liettualainen Geocaching Day in Vilnius -lyhyelokuva. Elokuvan on tehnyt nimimerkki kaimynas.

GIFF-elokuvien taso tuntuu kasvavan vuosi vuodelta. Tekninen laatu paranee jatkuvasti kun aiemmin vain ammattilaisten käytössä olleet laitteet alkavat olla harrastajienkin budjettiin sopivissa hinnoissa. Pelkkä tekninen laatu ei tietysti riitä menestyselokuvan tekemiseen, vaan taustalla pitää olla hyvä idea idea ja kyky sen toteuttamiseen.

Jos elokuvan teko kiinnostaa, niin nyt on hyvä aika alkaa suunnittelemaan tulevan vuoden GIFF-elokuvia. Ehkä ensi vuonna viimein nähtäisiin kotimainenkin elokuva finaalissa?

Mikä ihmeen GIFF?

GIFF eli Geocaching Film Festival on vuodesta 2013 asti vuosittain järjestetty geokätköilyaiheinen lyhytelokuvafestivaali. Harrastajat lähettävät lyhytelokuvia Geocaching HQ:n raadille, joka valitsee finalistit. Syksyisin geokätköilyn harrastajat kokoontuvat miitteihin katsomaan finaaliin valittuja elokuvia, joista äänestetään voittaja.