Geokätkössä olisi aina hyvä olla mukana kätkötiedote, jossa kerrotaan lyhyesti mistä harrastuksessa on kyse. Kätköjä on joskus erehdytty luulemaan huumausainekätköiksi, räjähteiksi tai muuten vaarallisiksi esineiksi. Viimeistään kätkötiedotteen luettuaan harrastuksesta tietämätönkin ymmärtää kyseessä olevan harmittoman geokätkön.
Kätkötiedotteessa kannattaa olla kätkön tunnuskoodi jolla satunnaislöytäjä voi halutessaan etsiä netistä oikean kätkön tiedot. Moni satunnaislöytäjä on innostunut harrastuksesta ja rekisteröinyt heti oman nimimerkin. Kun tiedotteessa on kätkön koodi, niin oikea kätkö löytyy helpommin lokattavaksi.
Kätkötiedotteeseen kannattaa myös laittaa piilottajan nimimerkki ja jokin yhteystieto, jonka kautta tekijän tavoittaa ongelmatilanteissa. Yhteystiedoksi sopii esimerkiksi puhelinnumero tai sähköpostiosoite. Jos et halua jakaa nimesi sisältämää sähköpostiosoitetta, kannattaa kätköilynimimerkillesi luoda oma sähköpostitili ja käyttää sitä.
Miten kätkötiedotteen saa pysymään hyvänä? Paperinen kätkötiedote kärsii herkästi kätköpurkkiin eksyvästä kosteudesta ja menee pian paperimössöksi. Jos sinulla on käytössäsi laminointilaite, kannattaa kätkötiedote laminoida. Laminoituna kätkötiedote pysyy suorana, eikä mene kosteudesta miksikään.
Toinen vaihtoehto on sujauttaa kätkötiedote pieneen salpapussiin lokivihkon kaveriksi. Kätkötiedotteen voi myös teipata läpinäkyvällä teipillä kätköpurkin kanteen.
Tulostettavat kätkötiedotteet
Tarjoamme käyttöösi valmiita kätkötiedotepohjia, jotka saat tulostettua omalla tulostimellasi tai esimerkiksi kirjastossa. Kätkötiedotteista kannattaa valita suurin kätkön sisään sopivasti mahtuva koko, sillä suurempi kätkötiedote osuu helpommin satunnaisen löytäjän silmiin ja on helppolukuisempi.
- Kätkötiedote A6 ( 14,8 cm × 10,5 cm, PDF )
- Kätkötiedote A7 ( 10,5 cm × 7,4 cm, PDF )
- Kätkötiedote A8 ( 7,4 cm × 5,2 cm, PDF )
- Kätkötiedote A9 ( 5,2 cm × 3,7 cm, PDF )
- Kätkötiedote A10 ( 3,7 cm × 2,6 cm, PDF )
- Kätkötiedote PET 36 kpl (9,0 cm x 1,6 cm, 36 kpl arkki A4, PDF)