Kun kätkö ei löydy

Kätköt eivät aina löydy helposti. Varsinkin aloittelevana geokätköilijänä kätkön löytäminen voi tuntua aluksi hankalalta, mutta ei kannata luovuttaa.

Tarkista kätkön tiedot

Tarkista ilmoitettu koko, vaikeusaste ja maastoluokitus. Oletko etsinyt oikean kokoista kätköä luokituksiin sopivista paikoista? Jos maastoluokitus on korkea on purkkikin silloin hankalassa paikassa. Suuri vaikeusluokitus taas kertoo että purkki on tarkoituksella vaikeasti löydettävä ja se voi olla hyvinkin ovelasti piilotettu.

Laajenna etsintäaluetta

Tekijän mittaamissa koordinaateissa voi olla virhe tai GPS-tarkkuus voi olla huono, joten jos purkki ei tunnu löytyvän gepsin osoittemasta pisteestä, kannattaa etsintäaluetta laajentaa lähiympäristöön. Korkeat rakennukset ja kalliot voivat aiheuttaa GPS-signaalin heijastumia ja heikentää laitteen tarkkuutta.

Katso myös kätkön sijainti Karttapaikan maastokartasta ja tarkasta että GPS-laitteesi näyttää suunnilleen samaan kohtaan.

Lue vinkki

Jos geokätköön on annettu vinkki, se kannattaa lukea viimeistään siinä vaiheessa kun etsintä alkaa tuntua epätoivoiselta.

Lue kätkökuvaus tarkasti

Lue kätkökuvaus huolella ja katso onko siinä vinkkejä purkin paikasta.

Lue edellisten kävijöiden lokkauksia

Edellisten lokeista selviää yleensä ovat muut geokätköilijät löytäneet kätkön helposti vai onko sen kanssa ollut ongelmia. Huolimattomasti kirjoitetuista lokeista kätkön piilotus selviää joskus liiankin hyvin.

Tarkista, että kätkö on aktiivinen

Kätkö saattaa olla kadonnut tai huollossa. Tarkista että etsimäsi kätkö ei ole hyllytetty tai jopa arkistoitu. Hyllytys- ja arkistointiviestit näkyvät kätkösivun lokeissa.

Tule huomenna uudestaan

Silmät ja pää toimii usein paremmin kun nukkuu yön yli. Seuraavana päivänä pitkäänkin etsitty kätkö saattaa löytyä helposti.
Jos et kuitenkaan löydä kätköä, niin muistathan kirjoittaa Did not find (DNF) -lokkauksen kätkösivulle. DNF ei ole mikään häpeä, vaan tärkeää tietoa kätkön omistajalle ja muille geokätköilijöille. DNF-lokien perusteella omistaja voi säätää vaikeusluokitusta tai käydä tarkastamassa että kätkö on yhä paikallaan.

Kirjoita kommentti

  • (will not be published)