Kätkökuvauksen tiedot

Kätkökuvauksessa on kaikki geokätköstä ilmoitetut tiedot. Kätkön omistaja täyttää kuvauksen tiedot ennen julkaisua ja päivittää niitä tarpeen mukaan.

Geokätkön tärkeimpiä tietoja ovat sen nimi, tunnus, tyyppi, koko, sijainti koordinaatteina sekä vaikeus- ja maastoluokitus. Tärkeimmät tiedot on koottu kätkökuvaussivun yläosaan. Kätkökuvauksessa on myös kätkön tekijän kirjoittama esittely josta selviää miksi kyseinen paikka on kätkön arvoinen ja mitä kätköä etsittäessä tulisi ottaa huomioon.

Jos GPS-laitteeseesi tai kännykässäsi ei saa kätköjen tietoja tallennettua, kannattaa kätkökuvaus tulostaa etsintäretkelle mukaan.

Määritteet (attribuutit)

Määritteet kertovat geokätköä ja kätköpaikkaa koskevista mahdollisista rajoituksista ja suosituksista. Attribuutteja voi käyttää hakuja tehdessä rajoittavana tekijänä. Attribuutit löytyvät pieninä kuvakkeina kätkökuvaussivun oikeasta reunasta. Niillä voi esimerkiksi ilmoittaa saako kätköpaikalle tuoda koiria, onko kätkö löydettävissä talvella, pääseekö paikalle lastenvaunujen kanssa ja suositellaanko kätköä lapsille.

Vinkki

Jos kätkön tekijä on laittanut kätkökuvaukseen vinkkejä, ne löytyvät Lisävihjeet -kohdasta. Vinkit on salakirjoitettu ROT13-salauksella jottei niitä tule vahingossa luettua. Vinkkiä ei kannata katsoa etukäteen, sillä se voi pilata löytämisen ilon.

Moni käsi-GPS ja älypuhelimen geokätköilysovellus osaa näyttää vinkin selväkielisenä napin painalluksella.

Jos et saa vinkkiä mukaan laitteisiisi, kannattaa se ottaa mukaan salakielisenä ja tarpeen vaatiessa purkaa salaus vinkin vieressä olevalla salausavaimella. Purkaminen on helppoa, korvaat vain jokaisen kirjaimen taulukon mukaan joko sen alta tai päältä löytyvällä kirjaimella.

ABCDEFGHIJKLM
NOPQRSTUVWXYZ

Kuvat

Kätkön kuvista näkee vähän minkälaisesta paikasta on kyse. Kuvat voivat olla kätkön tekijän tai kävijöiden lähettämiä. Jotkut piilottajat laittavat kätkösivulle vinkkikuvia (spoiler). Näistä on usein apua, jos kätkö ei muuten meinaa löytyä. Geokätköilijöiden ei tulisi koskaan laittaa kätkölokeihin kuvia, jotka voivat paljastaa kätkön piilotuksen.

Geokätkössä olevat matkalaiset

Jos kätkössä on Travel Bug tai geokolikko, se näkyy Reissaajaluettelo-kohdassa. Tiedot eivät välttämättä ole ajantasalla ,sillä joku on saattanut jo hakea matkalaisen mukaansa, mutta ei välttämättä vielä ehtinyt ilmoittaa sitä internetiin.

Lokit

Kätkön lokitiedoissa näkyvät aiempien etsijöiden lokkaukset sekä kätkönomistajan viestit.

Kirjoita kommentti

  • (will not be published)