Huomaamaton etsintä

Geokätköt pitäisi aina yrittää etsiä niin, ettei niiden sijainti paljastu ulkopuolisille. Vilkkailla paikoilla se voi joskus olla hyvin haastavaa ja vaatia mielikuvitusta. Erityistä huomaamattomuutta vaativat kätköt tunnistaa Stealth required -attribuutista. Mutta miten ihmeessä etsintää voi tehdä huomaamattomasti? Joitain yleisesti käytettyjä ja toimiviksi todettuja hämäyskeinoja ovat esimerkiksi:

  • puhelimeen puhuminen
  • valokuvaus
  • kengännauhojen sitominen
  • polkupyörän korjaaminen
  • koiran ulkoiluttaminen
  • Pokémon GOn pelaaminen

Pienten lasten tai koiran kanssa voi mennä hieman kummallisempiin paikkoihin ilman, että kukaan kiinnittää suurempaa huomiota. Muutenkin kannattaa yrittää näyttää siltä, että tietää mitä tekee ja toimia määrätietoisesti kätköä hakiessa. Ympärilleen pälyilevä ja salamyhkäisesti toimiva herättää todennäköisimmin huomiota.

Poistu paikalta jos huomaat herättäväsi liikaa huomiota. Vaikka saisit kätkön logattua saattaa joku utelias huomata asian ja löytää geokätkön lähtösi jälkeen.

Jos kaikesta huolimatta toimintasi huomataan, on parasta selittää rehellisesti mitä olet tekemässä ja mistä geokätköilyssä on kyse. Useimmat ihmiset suhtautuvat geokätköilyyn positiivisesti ja jättävät kätkön rauhaan. Geokätköilijän kätköllä tavannut saattaa jopa itsekin innostua kokeilemaan geokätköilyä.

Taskulamppu näkyy kauas

Taskulamppu on usein tarpeellinen apuväline hämärällä kätköillessä. Taskulampun valo näkyy kuitenkin todella kauas ja herättää huomiota, joten sitä kannattaa käyttää harkiten, etenkin paikoissa joissa liikkuu paljon ihmisiä. Puistossa tai metsikössä heiluvasta valokeilasta huomataan helposti, että siellä etsitään jotain ja se saattaa herättää epäilyksiä.

Kirjoita kommentti

  • (will not be published)