Kätkökuvauksen teko

Mielenkiintoinen kätkökuvaus on olennainen osa kätköä. Kätkökuvauksessa kannattaa kertoa miksi paikka on kätkön arvoinen ja mihin geokätköilijän kannattaa kiinnittää huomiota kätköpaikalla.

Hienoa maisemaa ei kannata alkaa sanoin kuvailemaan, mutta jos kätköpaikkaan liittyy mielenkiintoista historiaa niin siitä kannattaa kirjoittaa kaikki tietonsa. Alueen historiaa voi hakea internetistä tai kirjoista, joista saattaa löytyä mielenkiintoisia tarinoita.

Kerro mielellään kätkökuvauksessa myös jos kätköpaikkaa kannattaa lähestyä jostain tietystä suunnasta.

Tekstin muotoilu

Kätkökuvauksen tekstejä voi muokata rajoitetusti HTML-kuvauskielellä. Voit käyttää myös CSS-tyylimäärittelyjä. HTML:n avulla voit lisätä kätkökuvaukseen esimerkiksi otsikoita, linkkejä, taulukoita ja kuvia. Jos käytät HTML-muotoiluja, laita ruksi kohtaan “Alla olevat tekstit ovat HTML-muodossa”.

Kielet

Geokätköily on aidosti kansainvälinen harrastus ja mille tahansa pikkukylän kätköllekin saattaa saapua geokätköilijä, joka ei puhu paikallista kieltä. Siksi kätkökuvaukset olisikin hyvä kirjoittaa paikallisen kielen lisäks myös englanniksi. Jos et itse osaa englantia, niin kysy apua muilta harrastajilta – joku auttaa varmasti. Toisaalta kätkökuvausten kääntäminen on hyvää kielten harjoittelua. Englannin ei missään nimessä tarvitse olla virheetöntä, viesti menee todennäköisesti kuitenkin perille. Englanninkielisen kätkökuvauksen arvon ymmärtää viimeistään kun itse kätköilee ulkomailla eikä ymmärrä vieraskielisestä kätkökuvauksesta sanaakaan.

Lisäreittipisteet (additional waypoints)

Jos tiedät hyvän parkkipaikan tai polun pään, lisää se reittipisteeksi Lisää/muokkaa reittipisteitä -kohtaan. Lisäreittipisteeksi voit merkata myös muita kätköpaikan lähellä olevia mielenkiintoisia kohteita.

6 kommenttia artikkelille “Kätkökuvauksen teko”

  1. Jarmo

    Saanko jotenkin kopioitua kätkösivun pohjan, että voin käyttää samoja tietoja ja vain vähän sisältöä muokkaamalla tehdä useita kätköjä, esim. trailiin.

    Vastaa
  2. Pekka

    Kun alkaa värkätä kätköjä, niin reissukirjaan ei mahdu pitkää tarinaa paikasta, voisiko laittaa QR koodin jolla pääsee katsomaan tarinan kännykällä, jopa pidemmänkin ja parilla kolmella kielellä

    Vastaa
    • Geokätköt.fi

      Kuvaukseen on hyvä kirjoittaa tietoja paikasta ja sen historiasta tai muusta merkittävyydestä. Ilman kuvausta oleva kätkö ei vaikuta etsijöistä kovin mielenkiintoiselta. Kuvauksen ei tarvitse olla pitkä, jos kätkö on paikalla esimerkiksi luonnonkauniin maiseman takia voi tästä mainita. Jos kätköpaikasta ei keksi yhtään mitään sanottavaa, voi harkita onko paikka edes kätkön arvoinen.

      Vastaa
  3. Anni Vainio

    Hei.
    Voiko kätkökuvausta muokata jälkikäteen, kun kätkö on jo lähetetty julkaistavaksi? Jos voi niin miten?
    T. Anni

    Vastaa
    • Geokätköt.fi

      Hei,
      Kätkökuvausta pääsee muokkaamaan kätkösivun Muokkaa-linkin kautta. Linkki näkyy sivun oikeassa laidassa kun avaat itse piilottamasi kätkön sivun.

      Vastaa

Kirjoita kommentti

  • (will not be published)