Apinoiden planeetta 1968

Alkuperäinen Apinoiden planeetta -elokuva vuodelta 1968

Kerroimme aiemmin, että kadonneeksi luultu GC1169 Mission 9: Tunnel of Light -kätkön purkki oli löydetty. Kätköstä tekee erityisen se, että se tehtiin vuonna 2001 mainostamaan uutta Apinoiden planeetta -elokuvaa. Mainoskätköt saivat kokonaan uuden kätkötyypin ja sarjan viimeiset jäljellä olevat kätköt ovat olleet geokätköilijöiden erityisen huomion kohteena.

Mission 9 -geokätkön kadottua ainoa mahdollisuus Project A.P.E. -kätkön löytämiseen oli Brasilian sademetsässä sijaitseva GCC67 Mission 4: Southern Bowl.

Geocaching HQ järjesti äänestyksen uudelleen löydetyn Mission 9 -kätkön kohtalosta ja tulokset ovat nyt selvinneet. Geokätköilijöiden ääniä kertyi yli 10 000 ja tulosten perusteella geokätkö on päätetty palauttaa alkuperäiselle paikalleen Seattlen lähellä. Kätkö aktivoituu elokuun 19. päivä lähistöllä pidettävän Going Ape 2017 -megatapahtuman yhteydessä.

Project A.P.E. -löytö on siis taas elokuusta alkaen vähän helpompi hankkia omiin tilastoihin, vaikka ei Seattlekaan tietysti ihan lähellä ole.