Jos tavoitteena on liikkua määränpäätä kohti eikä vain hakea tietyn alueen kätköjä, kannattaa hyödyntää Geocaching.com:n mahdollisuutta tehdä Pocket Query reitin varren kätköistä. Ominaisuus on Geocaching.comin premium-jäsenten käytössä.

Pocket Queryt ovat kätkökyselyitä, joilla voit hakea joukon kätköjä esimerkiksi GPS:ään ladattavaksi. Pocket queryn hakuehdoilla voi kätevästi rajata tuloksista pois kätköt, jotka eivät itseä sillä kertaa kiinnosta.

Reitinvarren Pocket Queryn tekeminen voi aluksi tuntua hankalalta, sillä Geocaching.comin käyttöliittymän takia se on monivaiheista, mutta jo muutaman kerran jälkeen homma menee rutiinilla.

Näin teet Pocket Queryn omalle reitille

1. Luo reitti

Klikkaa Geocaching.com etusivulta Kätköile > Pocket Queryt

Klikkaa Hae kätköjä reitin varrelta -nappia

Ensin pitää luoda reitti. Voit käyttää valmiita muiden tekemiä reittejä, mutta yleensä helpointa on tehdä uusi oma reitti, sillä sopivaa ei välttämättä löydy valmiina. Klikkaa Luo uusi reitti

Anna reitille haluamasi nimi (esim. “Oulu-Luulaja”) ja klikkaa Create Route.

Anna reitin alku Lähtöpisteeksi ja määränpää Kohdepisteeksi.  Lähtö- ja kohdepisteiksi voi kirjoittaa esimerkiksi kaupungin nimen tai osoitteen. Klikkaa Hae.

Kartalle haetaan nopein reitti pisteiden välillä. Jos haluat käyttää muuta reittiä tai tehdä poikkeamia matkan varrella voit tarttua reittiin ja vetää siihen välipisteitä.

Reittiä voi muokata vetämällä sinistä viivaa haluttuihin paikkoihin.

Kun olet tyytyväinen reittiin klikkaa Talleta muutokset.

Seuraavalla sivulla voit vielä antaa lisätietoja reitistä tai muuttaa sen nimeä. Jos haluat jakaa tekemäsi reitin muiden kanssa laita ruksi kohtaan Lisää julkiseen hakemistoon.

2. Tee reitistä Pocket Query

Klikkaa reitin sivulla Luo reitistä Pocket Query -linkkiä.

Pääset sivulle, joka muistuttaa normaalia Pocket Queryn määrittelysivua, mutta nyt hakualueena on tekemäsi reitti.

Hakusäde-valinnalla voi määritellä kuinka iso alue reittiviivan ympäriltä otetaan mukaan hakuun. Hakusäde kannattaa pitää pienenä, jos et aio tehdä suuria mutkia reitiltä. Valittu hakusäde näkyy kartalla turkoosina alueena reittiviivan ympärillä.

Muilla valinnoilla voit määritellä tarkemmin millaisia kätköjä haluat mukaan Pocket Queryyn, kuten normaalissa Pocket Queryssäkin. Voit esimerkiksi valita minkä tyyppisiä geokätköjä haluat mukaan tai rajoittaa maastoluokitusta.

Jos haluat ladata Pocket Queryn heti, niin ajopäivistä kannattaa valita kuluva päivä. Sivusto luo Pocket Queryn tiedoston valittuina päivinä.

Kun olet valmis, niin klikkaa Lähetä tiedot -nappia.

3. Tarkastele tuloksia ja lataa Pocket Query

Esikatsele hakutulosta -linkistä voit tarkistaa miltä Pocket Queryn tulos näyttää.

Esikatselu näkyy oletuksena listana, mutta Näytä tämä sijainti kartalla -linkistä pääset karttanäkymään.

Pocket Queryn tulostiedoston pääsee lataamaan Pocket Queryjen listauksen kautta sen valmistuttua. Pocket Queryn valmistuminen riippuu ruuhkatilanteesta, mutta yleensä tiedosto on ladattavissa muutaman minuutin kuluttua.