Haluaisitko Maanmittauslaitoksen kartta-aineiston Geocaching.com:n karttahakuun? Nyt se onnistuu helposti pienellä Tampermonkey-skriptillä!

Teimme aiemmin suositun skriptin, joka lisäsi Maanmittauslaitoksen kartat Geocaching.com:n kätkösivulle. Skriptiä käyttäessä samoja karttoja alkoi nopeasti kaipaamaan myös sivuston karttahakuun. Pienten selvittelyjen ja kokeilujen jälkeen käsissä olikin uusi skripti, joka lisää tutut kartta-aineistot Geocaching.com:n itsetarjoamien karttojen rinnalle.

Pientä lisätyötä toteutukseen aiheutti se, että premium-jäsenet voivat valita käyttöönsä joko Googlen kartan tai OpenStreetMapin aineiston Leaflet-kartalla. Uudet kartat haluttiin tietysti käytettäväksi kummallakin vaihtoehdolla.

Skripti lisää karttojen valintoihin Maanmittauslaitoksen peruskartan, taustakartan sekä ilmakuvat.

Kunnon kartta helpottaa geokätköilyretken suunnittelua

 

Kartta-aineiston valinta Leaflet-kartassa

 

Kartta-aineiston valinta Google-kartalla

Skriptin käyttö vaatii Firefox-, Safari- tai Chrome -selaimen sekä Tampermonkey-lisäosan, jolla skriptien ajaminen onnistuu. Asentaminen on helppoa ja sujuu muutamassa minuutissa.

Asennus

Skriptien käyttö selaimessa vaatii Tampermonkey-lisäosan. Klikkaa Download-nappia ja sen jälkeen Lisää laajennus. Kun asennus on valmis voit ladata karttaskriptin:

Lataa Geocaching.com karttasivun MML-kartat 1.0

Tampermonkey näyttää skriptin tiedot. Klikkaa Install. Nyt olet valmis kokeilemaan MML:n karttoja Geocaching.com:n karttahaussa!

Avointa lähdekoodia

Julkaisimme skriptin avoimena lähdekoodina MIT-lisenssillä, eli se on vapaasti geokätköilijöiden käytettävissä ja kehitettävissä. Projektin lähdekoodi on GitHubissa ja jos koodin kirjoittaminen kiinnostaa, niin toivotamme sinut tervetulleeksi kehittämään karttatyökalua entistäkin paremmaksi.